Gecoördineerd ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan Vessemseweg-Kreiel-Buikheide, gemeente Eersel en de ontheffing hogere grenswaarde

Logo Eersel

Burgemeester en wethouders van Eersel maken op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Vessemseweg-Kreiel-Buikheide, gemeente Eersel met ingang van 9 augustus 2018 tot 20 september 2018 ter inzage ligt in het gemeentehuis. Het ontwerp met bijbehorende stukken is digitaal in te zien op www.eersel.nl/ruimtelijkeplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0770.BPBhzbvk0060-ONTW. Tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan wordt het ontwerpbesluit hogere grenswaarde ter inzage gelegd.

Waar gaat het bestemmingsplan over?

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor de sanering van twee varkensbedrijven aan de Buikheide 14 in Vessem en Kreiel 4 in Wintelre. Door gebruik te maken van de ruimte-voor-ruimteregeling worden drie ruimte-voor-ruimtewoningen gerealiseerd op de locaties aan de Vessemseweg ongenummerd en Kreiel 4 in Wintelre. De bedrijfswoningen aan de Buikheide 14 en Kreiel 4 blijven gehandhaafd, de bestemming hiervan wordt omgezet naar woonbestemming.

Voornemen tot verzoek om aanpassing begrenzing Natuur Netwerk Brabant

Burgemeester en wethouders maken tevens bekend dat zij, op grond van het bepaalde in artikel 5.5 van de “Verordening ruimte” van de Provincie Noord-Brabant, het voornemen hebben om Gedeputeerde Staten te verzoeken om aanpassing van de grens van het Natuur Netwerk Brabant (NNB) overeenkomstig de nieuwe begrenzing van de bestemmingen ‘Agrarisch’ en ‘Wonen’ als gevolg van de onderhavige planwijziging.

Hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Voor de bouw van de twee woningen aan de Vessemseweg is een hogere grenswaarde op basis van de Wet geluidhinder noodzakelijk. De ontwerpbeschikking ligt tegelijk met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Coördinatieregeling

Artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening ruimtelijke plannen gemeente Eersel 2017 maken het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk kunnen worden doorlopen. De voorbereiding en de bekendmaking van verschillende besluiten worden dan tegelijk behandeld. Omdat voor de realisatie van het plan meerdere besluiten nodig zijn worden om die reden het bestemmingsplan en de ontheffing hogere grenswaarde gecoördineerd behandeld. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de ontheffing hogere grenswaarde.

Wilt u een zienswijze hierover kenbaar maken?

Binnen de genoemde termijn kan een ieder schriftelijk (niet per e-mail) een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad, postbus 12, 5520 AA Eersel. U kunt ook mondeling uw zienswijze kenbaar maken, u moet dan -ook binnen de genoemde termijn- contact opnemen met Ciska Looijmans, afdeling Ontwikkeling, team Ruimte, te bereiken via (0497) 531 300.

Tegen het voornemen van burgemeester en wethouders om een verzoek te doen tot herbegrenzing van het Natuur Netwerk Brabant, kan op gelijke wijze door een belanghebbende een zienswijze kenbaar worden gemaakt bij de gemeenteraad.

Uw zienswijze met betrekking tot het verlenen van een hogere grenswaarde kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eersel.

Naar boven