Gemeente Rhenen - Ontwerpbestemmingsplan “Heetveldlaan-Grootveldlaan, Rhenen”

Logo Rhenen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rhenen maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Heetveldlaan-Grootveldlaan, Rhenen” in het kader van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) ter inzage wordt gelegd. Dit bestemmingsplan voorziet in de juridisch-planologische regeling voor het oprichten van ongeveer 25 woningen in de categorieën vrijstaand, twee-aaneen en/of drie-aaneen op percelen die aansluiten op de bestaande Abraham Heetveldlaan en Grootveldlaan in Veenendaal. Het plangebied ligt in/nabij de overgangszone tussen de wijk Petenbos (Veenendaal) en de Cuneraweg (Rhenen), welke zone bekend is onder de naam Veeneind. Over het nieuw te ontwikkelen gebied ligt de gemeentegrens van Veenendaal met Rhenen. Het ontwikkelingsplan ligt daarmee in twee gemeenten: Veenendaal en Rhenen. Het hier bedoelde ontwerpbestemmingsplan betreft het Rhenense gedeelte van het ontwikkelingsplan. Een aanzienlijk groter gedeelte ligt op het grondgebied van de gemeente Veenendaal. Het ontwerpbestemmingsplan voor dit gedeelte wordt door de gemeente Veenendaal (gelijktijdig) ter inzage gelegd.

Het plangebied wordt omsloten door, in het noorden, de woningen aan de Abraham Heetveldlaan en de Grootveldlaan. In het oosten ligt een houtwal met daarachter de woningen van de Verwierdelaan. In het zuiden ligt de lintbebouwing langs de Cuneraweg en in het westen de woningen aan de Engelse Werklaan. Het plangebied omvat de percelen kadastraal bekend als Gemeente Veenendaal, sectie F, nummers 881, 1208, 2152, 2153, 884, 885 en een perceel kadastraal bekend sectie A nr. 1042 in de gemeente Rhenen. De totale oppervlakte bedraagt 10.955m².

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan, inclusief onderliggende stukken, ligt van donderdag 25 januari tot en met woensdag 7 maart 2018 voor een ieder ter inzage.

• het ontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl, via identificatienummer NL.IMRO.0340.HeetenGrootveldln-ow01;

• het ontwerpbestemmingsplan voor het grondgebied van de gemeente Veenendaal is digitaal in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl, via identificatienummer NL.IMRO.0345.HeetenGrootveldln-ow01

• het ontwerpbestemmingsplan is in te zien via onze website www.rhenen.nl (via de zoekterm “ter inzage leggingen”);

• een papieren exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien in het gemeentehuis van Rhenen, Nieuwe Veenendaalseweg 75 te Rhenen. Inzien kan op afspraak, zie voor meer informatie www.rhenen.nl.

• een papieren exemplaar van het ontwerpbestemmingsplan voor het plangebied van de gemeente Veenendaal ligt ter inzage in het gemeentehuis van Veenendaal, bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Het Omgevingsloket is alleen op afspraak bereikbaar. Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken via telefoonnummer (0318) 538 538.

 

Kopieën van de stukken zijn tegen betaling van de daarvoor verschuldigde leges verkrijgbaar. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Martijn van Dee, telefoonnummer 140317 of e-mail martijn.van.dee@rhenen.nl.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze(n) omtrent het ontwerpbestemmingsplan aan het college kenbaar maken (postbus 201, 3910 AE RHENEN. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan contact op worden genomen met Martijn van Dee van het team Economie & Ruimte, telefoonnummer 140317.

Naar boven