Ontwerp bestemmingsplan ‘Werthaboulevard’ en ontwerpbesluit tot verlening van een omgevingsvergunning voor 83 woningen in het plan ‘Werthaboulevard, fase 2 tennishallocatie’, Weert

Logo Weert

De gemeente Weert heeft op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) op 13 juni 2018 bekend gemaakt dat de gemeenteraad op 27 maart 2018  heeft besloten om de coördinatieregeling toe te passen voor het in te dienen bestemmingsplan ‘Werthaboulevard’ en de in te dienen aanvraag van een omgevingsvergunning voor de realisatie van het plan Werthaboulevard, plandeel Tennishal en Energiestraat tussen de Industriekade en de Penitentenstraat en op alle ambtshalve of op aanvraag in verband hiermee te nemen besluiten, waaronder in elk geval de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen.

 

Burgemeester en wethouders van Weert maken thans volgens artikel 6.14 en 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening tevens bekend dat met ingang van 9 augustus 2018 gedurende zes weken, dat wil zeggen tot en met 19 september 2018, bij de informatie- en servicebalie van het stadhuis, Wilhelminasingel 101, ter inzage liggen.

  • 1.

    het ontwerp bestemmingsplan ‘Werthaboulevard’;

  • 2.

    het ontwerpbesluit tot verlening van een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen van 83 woningen in het plan Werthaboulevard, fase 2 tennishallocatie;

met bijbehorende toelichtingen en ontwerpbesluiten;

 

De openingstijden van de informatie- en servicebalie voor inzage van de stukken op papier zijn te raadplegen op www.weert.nl/openingstijden.

 

Ligging en begrenzing plangebied ontwerp bestemmingsplan ‘Werthaboulevard’

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van maximaal 93 woningen. Aan de noordwestzijde wordt het plan begrensd door de Industriekade en Zuid Willemsvaart. Aan de zuidoostzijde wordt het plangebied begrensd door de Penitentenstraat. Aan de zuidwestzijde wordt het plangebied begrensd door bestaande woningen aan de Industriekade en Penitentenstraat. Aan de noordoostzijde wordt het plangebied begrensd door de locatie Landbouwbelang, waar al woningbouw is voorzien.

 

Toelichting op het ontwerpbesluit tot verlening van een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen van 83 woningen.

De aanvraag is ingediend voor het oprichten van 83 woningen. Deze aanvraag is gecoördineerd aangevraagd met het verzoek tot wijziging van het bestemmingsplan ‘Werthaboulevard’.

 

Het voornemen is de omgevingsvergunning te verlenen direct na vaststelling van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Werthaboulevard’.

 

Raadplegen en indienen zienswijze.

Het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar via de websites www.weert.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.0988.BPWerthaboulevard-ON01. Het ontwerpbesluit tot vergunningverlening voor de activiteit bouwen van 83 woningen is toegevoegd als bijlage bij het bestemmingsplan en kan op deze wijze digitaal worden geraadpleegd.

 

Gedurende bovengenoemde periode van terinzagelegging (van 9 augustus 2018 tot en met 19 september 2018) kunnen:

  • 1.

    door een ieder ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende stukken schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar worden gemaakt bij de gemeenteraad, Postbus 950, 6000 AZ Weert. 

  • 2.

    door een ieder ten aanzien van het ontwerpbesluit omgevingsvergunning schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar worden gemaakt bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 950 te 6000 AZ Weert.

Bij een zienswijze dient het ontwerpbesluit of het onderdeel van het ontwerpbesluit waarop de zienswijze betrekking heeft, te worden vermeld. Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via tel. (0495) 575 221. Het is niet mogelijk per e-mail zienswijzen in te dienen.

 

Vervolgprocedure

De gemeenteraad zal een besluit nemen over vaststelling van het ontwerp bestemmingsplan ‘Werthaboulevard’. Burgemeester en wethouders zullen een besluit nemen over het ontwerpbesluit tot verlening van de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen van 83 woningen, nadat door de gemeenteraad het voornoemde bestemmingsplan is vastgesteld. De zienswijzen die worden ingediend zullen bij de besluitvorming worden betrokken.

 

Nadat de gemeenteraad respectievelijk burgemeester en wethouders de genoemde besluiten hebben genomen, zal iedereen die een zienswijze heeft ingediend, daarover schriftelijk worden bericht.

 

Voorts worden de besluiten algemeen en gelijktijdig bekendgemaakt via publicatie en kan tegen het bestemmingsplan en het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen van drie windturbines en een klantstation door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak Raad van State. Om ontvankelijk beroep in te kunnen stellen tegen een of meerdere besluiten, is het op grond van artikel 6:13 van de Algemene wet bestuursrecht in beginsel van belang dat tijdig een zienswijze tegen het/de desbetreffende ontwerpbesluit(en) is ingediend.

 

Weert, 8 augustus 2018

 

Burgemeester en wethouders van Weert,

G. Brinkman A.A.M.M. Heijmans

gemeentesecretaris, burgemeester,

Naar boven