M.E.R.beoordelingsbesluit, veranderen (werking) inrichting aan Metaalpark 7 te Farmsum

Logo Delfzijl

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Delfzijl maakt bekend dat zij een beslissing hebben genomen ten aanzien van de m.e.r.-beoordeling het veranderen van (de werking van) een inrichting aan de Metaalpark 7, 9936 BV in Farmsum.

 

De beoogde activiteit (veranderen van (de werking van)) een inrichting bedoeld voor de verwerking en recycling van gipsafval staat vermeld in bijlage D, categorie 18.1 van het Besluit milieueffectrapportage (Besluit m.e.r.). Uit de m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van deze verandering is uitgevoerd, blijkt dat er geen significante nadelige gevolgen voor het milieu zijn die het maken van een milieueffectrapport rechtvaardigen. Er kan worden volstaan met de opgestelde m.e.r.-beoordeling.

 

Vervolgprocedure

Een m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbesluit in de zin van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht. Een dergelijke beslissing is niet zelfstandig vatbaar voor bezwaar en beroep, tenzij dit besluit een belanghebbende los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in zijn belang treft.

Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen het besluit kenbaar maken in het kader van de wettelijke procedure ten behoeve waarvan het m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen, zoals de procedure voor een bestemmingsplan of omgevingsvergunning.

 

Voor informatie over deze beslissing kan contact worden opgenomen met de heer M. van der Meulen van de Omgevingsdienst Groningen via het telefoonnummer (0598) 788 347.

 

Ter inzage

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 9 augustus 2018 ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiervoor een afspraak maken bij het Klant Contact Centrum via www.delfzijl.nl, via telefoonnummer 140596 of bij de receptie.

 

Bezwaar

Tijdens de periode van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk een gemotiveerd beroepschrift indienen bij de rechtbank van het gebied waar de belanghebbende woont. Woont u in de provincies Groningen, Fryslân of Drenthe, dan is de rechtbank Noord-Nederland bevoegd, Postbus 150, 9700 AD Groningen.

 

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. In spoedeisende gevallen kunnen belanghebbenden de voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Dit verzoek kunt u samen met een kopie van uw beroepschrift sturen aan de voorzieningenrechter van de sector bestuursrecht van de bevoegde rechtbank.

 

U kunt het beroep- en verzoekschrift ook digitaal indienen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven