Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Huisakkerweg 5, Nijnsel

Logo Meierijstad

Burgemeester en wethouders van Meierijstad maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Huisakkerweg 5, Nijnsel, zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 31 mei 2018 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken van 9 augustus 2018 tot en met 19 september 2018 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 te Veghel gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan Huisakkerweg 5, Nijnsel elektronisch raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1948.BGO000BP0032017P-VG01

Bestemmingsplan Huisakkerweg 5, Nijnsel

Het bestemmingsplan Huisakkerweg 5, Nijnsel biedt een juridische regeling voor de bouw van 12 woningen in het sociale segment. Om de ontwikkeling mogelijk te maken is de woning aan de Huisakkerweg 5 reeds gesloopt, waardoor het plan voorziet in de toevoeging van 11 wooneenheden. De bestaande woning aan de Huisakkerweg 7 blijft behouden, maar is wel opgenomen in het bestemmingsplan.

Wijzigingen naar aanleiding van zienswijzen

Het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Huisakkerweg 5, Nijnsel’ heeft met ingang van vrijdag 30 juni 2017 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Gedurende deze periode heeft eenieder de mogelijkheid gekregen een zienswijze in te dienen. Binnen de gestelde termijn zijn 4 zienswijzen ingediend. Naar aanleiding van de ingekomen zienswijzen is het bestemmingsplan op enkele onderdelen gewijzigd. De belangrijkste inhoudelijke wijzigingen zijn:

  • 1.

    In de paragraaf ‘verkeer en parkeren’ is de verkeersgeneratie inzichtelijk gemaakt en is ingegaan op de effecten daarvan op de omgeving. Ter verduidelijking is de locatie van de parkeerplaatsen gevisualiseerd en is de onderbouwing verder uitgewerkt, waarbij de worst case situatie in de onderbouwing is betrokken.

  • 2.

    In de toelichting van het bestemmingsplan is duidelijker gemotiveerd dat de beoogde plannen passen binnen de kwalitatieve en kwantitatieve woningbouwafspraken. Hiertoe is duidelijkheid gegeven over het beoogde programma. Ook is in de regels geborgd dat de nieuwe woningen in het sociale segment moeten zitten.

  • 3.

    In de toelichting van het bestemmingsplan is duidelijker vermeld dat de ladder voor duurzame verstedelijking niet van toepassing is op het initiatief (minder dan 14 woningen), maar dat desondanks uitgebreid is bekeken of er binnen bestaande stedelijk gebied alternatieve locaties voorhanden zijn. Duidelijker gemotiveerd is dat er geen passende alternatieven zijn.

  • 4.

    In een landschappelijk inpassingsplan is aangegeven hoe de kwaliteitsverbetering concreet wordt gerealiseerd. De realisatie en in stand houding van de gerealiseerde landschappelijke inpassing is als voorwaardelijk verplichting in het plan opgenomen. 

     

    Beroep

    Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen het raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • 2.

    belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen. Tot deze categorie worden gerekend belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan. 

     

    Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

     

    Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.

      

U kunt voor nadere informatie contact opnemen met de heer Stan Spapens van het atelier Gebiedsontwikkeling en Planologie, bereikbaar via telefoonnummer 0413 381 850

Veghel 8 augustus 2018

Naar boven