Ontwerpbestemmingsplan Schildwolde, Dannemeerweg 6

Logo Midden-Groningen

Burgemeester en wethouders van Midden-Groningen maken bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan Schildwolde, Dannemeerweg 6 vanaf 9 augustus 2018 ter inzage ligt.

 

Inhoud van het bestemmings plan

Aan de Dannemeerweg 6 te Schildwolde stond een voormalig agrarisch bedrijf met bijbehorende bedrijfswoning. De agrarische bedrijfsgebouwen waren al geruime tijd niet meer als zodanig in gebruik en zijn inmiddels gesloopt. De afgelopen jaren zijn de gronden en (bedrijfs)woning gebruikt ten behoeve van wonen. Hiervoor is in het geldende bestemmingsplan 'Buitengebied 2012' een passende bestemming opgenomen, namelijk 'Wonen - 1B'. De eigendomssituatie van de gronden is recentelijk gewijzigd en plannen zijn ontwikkeld voor nieuwbouw van de nog aanwezige woning. De locatie van de nieuwe woning is midden op het perceel beoogd. Tevens passen de nieuw te bouwen woning en bijgebouw niet binnen de bouwmogelijkheden zoals opgenomen in de bestemming 'Wonen - 1B'. Met deze reden is een nieuw bestemmingsplan opgesteld om de bestemming te wijzigingen in ‘Wonen – 1A’ en het bijbehorende bouwvlak naar het midden van het perceel te verschuiven.

 

Het plan inzien

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van 9 augustus 2018 tot en met 19 september 2018. Gedurende de hiervoor genoemde termijn is het ontwerpbestemmingsplan te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl, onder nummer NL.IMRO.1952.bpschdannemeerweg6-on01. Digitaal kunt u het plan ook bekijken via de gemeentelijke website, www.midden-groningen.nl onder het kopje Thema’s > Plannen en projecten > Bestemmingsplannen > Schildwolde, Dannemeerweg 6.

 

Daarnaast ligt een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken gedurende de openingstijden ter inzage bij het Contactplein van het gemeentehuis in Hoogezand (Gorecht-Oost 157 te Hoogezand).

 

Reageren op het plan (indienen zienswijzen)

Binnen de termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze(n) kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen aan het college van burgemeester en wethouders van Midden-Groningen, Postbus 75, 9600 AB Hoogezand, onder vermelding van NL.IMRO.1952.bpschdannemeerweg6-on01.

 

Naar boven