Verkeersbesluit: parkeerverbod De Morinel (t.h.v. huisnr. 50 – 60) te Dronten

Logo Dronten

Het college van de gemeente Dronten,

 

INLEIDING

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Dronten bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

 

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

 

Besluitverplichting

Op grond van artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er in de volgende gevallen een verkeersbesluit te worden genomen:

1. De plaatsing of verwijdering van verkeerstekens en onderborden (opgenomen in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer), voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

2. Maatregelen op of aan de weg tot een wijziging van de inrichting van de weg of het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

Procedure

Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de politie. Deze heeft positief geadviseerd op het verkeersbesluit.

 

Motivering

De bewoners De Morinel huisnummers 44 t/m 126 en 148 t/m 166 maken gebruik van het bij hun centraal in de woonbuurt gelegen parkeerhofje. Dit parkeerhofje bestond uit 36 parkeerplaatsen, maar is door een herinrichting in mei 2018 uitgebreid naar 48 parkeerplaatsen. Ondanks deze uitbreiding doet het probleem zich voor dat er nog steeds auto's langs de straat staan geparkeerd ter hoogte van De Morinel huisnummers 50 t/m 60. Deze geparkeerde auto’s belemmeren de bereikbaarheid van de ondergrondse container voor de huisvuilauto.

 

Door het instellen van een parkeerverbod vanaf huisnummer 50 t/m huisnummer 60 tot 5 meter na de bocht (tot de trottoirkolk), kan het bereikbaarheidsprobleem voor de huisvuilauto en ook hulpdiensten worden opgelost. Dit parkeerverbod wordt ingesteld d.m.v. onderbroken gele belijning. Met het instellen van dit parkeerverbod wordt het voor iedereen zichtbaar dat op deze locaties niet geparkeerd mag worden. Door de aanleg van 14 extra parkeerplaatsen is er voldoende parkeergelegenheid om te parkeren.

 

Met het verkeersbesluit worden, op basis van artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994, de volgende doelstellingen beoogd:

• het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

• het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

 

BESLUITEN

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om:

 

1. een parkeerverbod in te stellen aan de westzijde van de rijbaan van De Morinel vanaf De Morinel huisnummer 50 tot vijf meter voorbij de bocht ter hoogte van De Morinel huisnummer 60, middels plaatsing van een gele onderbroken streep zoals bedoeld in artikel 24 het RVV1990 op deze locatie;

2. dit besluit ter publicatie aan te bieden aan de Staatscourant.

 

Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking na bekendmaking in de Staatscourant en na plaatsing van het genoemde verkeersteken.

 

Communicatie

Dit besluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant. Daarnaast ligt het besluit inclusief tekening gedurende 6 weken ter inzage bij het team Vergunningen, Handhaving en Veiligheid in het gemeentehuis.

 

 

Dronten, 31 juli 2018

Namens het college van Dronten

 

M. Koning

Manager team Vergunningen, Handhaving en Veiligheid

 

Bezwaar

U kunt tegen deze beschikking schriftelijk of digitaal binnen een termijn van zes weken een bezwaarschrift indienen bij het college van Dronten. Indien u schriftelijk bezwaar wilt indienen, dan kunt u uw bezwaarschrift richten aan: Het college van Dronten respectievelijk de heffingsambtenaar van Dronten, t.a.v. Vakgebied Bedrijfsvoering, Postbus 100, 8250 AC te Dronten.

 

Indien u digitaal bezwaar wilt maken, dan kunt u dit doen via de gemeentelijke website, digitale formulieren. U hebt dan wel een DigiD nodig. De bezwarentermijn begint op de dag na de datum van verzending van deze brief.

 

Een bezwaarschrift schort de geldigheid van een beschikking niet op. Als u een bezwaarschrift indient, kunt u tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland. Indien u dit schriftelijk wilt doen kunt u uw verzoekschrift richten aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland, afdeling Bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA UTRECHT.

 

Indien u digitaal een verzoek om een voorlopige voorziening wilt indienen, kunt u dit doen via het digitaal loket bestuursrecht (loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht). U hebt dan wel een DigiD nodig. Voor het indienen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Meer informatie en uitleg over het indienen van een voorlopige voorziening kunt u vinden op www.rechtspraak.nl.

 

Naar boven