Ontwerpbestemmingsplan “Verlegging aardgastransportleidingen Rijnlandroute knooppunt 5 en 6”

Logo Katwijk

Het ontwerpbestemmingsplan “Verlegging aardgastransportleidingen Rijnlandroute knooppunt 5 en 6” van de gemeente Katwijk, met identificatiecode NL.IMRO.0537.bpVLK5en6RLRouteon01, en de Aanmeldingsnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling voor dit bestemmingsplan, liggen met ingang van 3 augustus 2018 tot en met 13 september 2018 ter inzage.

Plan

De Rijnlandroute is een nieuw te realiseren wegverbinding van Katwijk, via de A44, naar de A4. De route moet actuele knelpunten oplossen en de doorstroming in de regio garanderen. De realisatie van de Rijnlandroute vraagt om de verlegging van een aantal aardgastransportleidingen (knooppunt 5 en 6). De locaties waar deze verleggingen plaatsvinden, worden knooppunten genoemd.

In dit kader is N.V. Nederlandse Gasunie genoodzaakt twee aardgastransportleidingen te verleggen (verdiept aan te leggen).

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan betreft twee van de deeltracés voor aardgastransportleidingen met de korte naamgeving “knooppunt 5”, en “knooppunt 6”, respectievelijk met Gasunie-projectnummer I.13262 en I.13263. Knooppunt 5 betreft leidingsectie W-535-01-KR-015. Knooppunt 6 betreft leidingsectie W-535-18-KR-001.

Het beginpunt van de verlegging knooppunt 5 is gelegen ter hoogte van de Torenvlietse Watering; het eindpunt aan de westzijde van de N206 en van de inspectieweg langs vliegveld Valkenburg (Achterweg).

Het beginpunt van de verlegging knooppunt 6 is gelegen ter hoogte van de weg Valkenhorst en het eindpunt ligt langs de noordzijde van de Groote of Valkenburgsche Watering (Kooltuinweg).

Ter inzage

Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0537.bpVLK5en6RLRouteon-01

As de directe link niet werkt, zoek dan op de website www.ruimtelijkeplannen.nl naar bestemmingsplan NL.IMRO.0537.bpVLK5en6RLRouteon-01

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537.bpVLK5en6RLRouteon-01

Het ontwerpbestemmingsplan en de aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling liggen ook ter inzage op het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 te Katwijk. Ook kunt u de plannen inzien op onze gemeentelijke website (link naar pagina bestemmingsplannen) via onderstaande pdf-documenten:

verbeelding ontwerpbestemmingsplan “Verlegging aardgastransportleidingen Rijnlandroute knooppunt 5 en 6”(pdf, …kB)]

toelichting en regels en bijlagen ontwerpbestemmingsplan “Verlegging aardgastransportleidingen Rijnlandroute knooppunt 5 en 6 (pdf, …kB)]

aanmeldingsnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling (pdf …kB)

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan en aanmeldnotitie vormvrije m.e.r.-beoordeling

Gedurende bovengenoemde termijn kan iedereen schriftelijk, mondeling of digitaal zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Voor een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de afdeling ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer (071) 406 5146

Meer informatie

  • Bestemmingsplannen (link naar pagina Bestemmingsplannen)

Naar boven