Ontwerpbestemmingsplan Zaanoever Westzijde 270-276

Logo Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat met ingang van 16 augustus 2018 voor een periode van zes weken (dus tot en met woensdag 26 september) ter inzage ligt:

  • Het ontwerpbestemmingsplan Zaanoever Westzijde 270-276 met bijbehorende stukken (identificatienummer NL.IMRO.0479.STED3850BP-0201);

  • Het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder, voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting vanwege het

    wegverkeerslawaai als gevolg van de Westzijde, Vincent van Goghweg en de Bernhardbrug.

Het ontwerpbestemmingsplan Zaanoever Westzijde 270-276 biedt een juridisch-planologisch kader voor de herontwikkeling van het voormalige Nuon-terrein aan de Westzijde 270-276 te Zaandam. Het plangebied bevat het oostelijke gedeelte van het voormalige gasfabriekterrein en wordt ingesloten door de Westzijde, de westelijke Zaanoever en de Prins Bernhardweg. Het pand Westzijde 278 maakt geen deel uit van het nu voorliggende bestemmingsplan. De voorgenomen ontwikkeling bestaat uit de bouw van 124 woningen, variërend in type en prijsklasse op een voormalige bedrijfslocatie, inclusief bijbehorende voorzieningen, zoals parkeerplaatsen.

Besluit Hogere waarden geluid

Het plangebied ligt binnen de geluidzones van de Westzijde, Vincent van Goghweg en de Prins Bernhardbrug en uit akoestisch onderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde wordt overschreden. De geluidsbelasting blijft onder de maximaal toelaatbare grenswaarde van 63 dB. De gemeente is bevoegd om onder voorwaarden hogere waarden vast te stellen om de woningen te kunnen bouwen.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken is digitaal in te zien via:

• de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

Daarnaast liggen het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden op de volgende wijzen ter inzage:

• als .pdf bestand op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

• bij de balie van Klantcontact Vergunningen in het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag, woensdag en donderdag van 8.30 -16.00 uur, dinsdag van 13:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur. Aanbevolen wordt om eerst telefonisch een afspraak te maken: tel. 14075.

Zienswijzen

Gedurende de bovengenoemde periode van inzage kan iedereen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan en kunnen belanghebbenden met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere waarden een zienswijze kenbaar maken.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan moeten worden gestuurd naar de gemeenteraad van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Zaanoever Westzijde 270-276’.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden moeten worden gestuurd naar burgemeester en wethouders van Zaanstad, Postbus 2000, 1500 GA Zaandam, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbesluit tot vaststelling hogere waarden Zaanoever Westzijde 270-276.’

Voor mondelinge zienswijzen kunt u op ma, di, don of vrijdag, bij voorkeur tussen 10.00 en 12.00 uur contact opnemen mw. Margo Visser, afdeling Omgevingsplannen van de gemeente Zaanstad via het algemene telefoonnummer 14 075. Bij haar kunt u ook terecht voor vragen over het ontwerpbestemmingsplan.

Digitaal verzonden zienswijzen (bijvoorbeeld per e-mail) worden niet in behandeling genomen.

Zaandam, 1 augustus 2018

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven