Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied, Duivendansweg 4 en het beeldkwaliteitsplan erftransformatierapport van 19 april 2018

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken op grond van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 12 juli 2018 het bestemmingsplan Buitengebied, Duivendansweg 4 gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens is door de gemeenteraad het beeldkwaliteitsplan erftransformatierapport van 19 april 2018 van het Gelders Genootschap als onderdeel van de Welstandsnota 2014 vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

 

Doel van het plan

Het bestemmingsplan Buitengebied, Duivendansweg 4 legt de juridische-planologiche basis voor de bouw van één hoofdgebouw met twee wooneenheden met inpandige bijgebouwen op het perceel Duivendansweg 4 in Wezep. Op grond van het functieveranderingsbeleid VAB naar wonen en wordt medewerking verleend aan dit bouwplan. Het verzoek voorziet in de sloop van alle agrarische bebouwing op het perceel Duivendansweg 4 in Wezep. In totaal wordt circa 750 m² gesloopt. Om dit project mogelijk te maken moet het vigerende bestemmingsplan Buitengebied 2007 worden gewijzigd.

 

Inzagetermijn

Van 1 augustus 2018 tot en met 11 september 2018 ligt het gewijzgde vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit met bijhorende stukken en het beeldkwaliteitsplan erftransformatierapport van 19 april 2018 van het Gelders Genootschap ter inzage. U kunt deze stukken inzien:

Door een bezoek te brengen aan het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek,

Op de gemeentelijke website, www.oldebroek.nl,

Op www.ruimtelijkeplannen.nl Op deze website kunt u zoeken op indenticatienummer of PlanID: NL.IMRO.0269.BG157-VG01

 

Beroep bestemmingsplan

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig de Wet ruimtelijke ordening en Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan erftransformatierapport van 19 april 2018 treedt in werking met ingang van 12 september 2018, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking, nadat op het verzoek is beslist.

 

Het college van de gemeente Oldebroek, 31 juli 2018.

 

 

Naar boven