Gemeente Nijkerk - Vastgesteld bestemmingsplan Doornsteeg fase 2

Logo Nijkerk

Burgemeester en wethouders van Nijkerk maken in verband met het bepaalde in artikel 3.8, derde lid van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de raad van de gemeente Nijkerk bij besluit van 28 juni 2018 het Bestemmingsplan Doornsteeg fase 2 Nijkerk heeft vastgesteld.

 

Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling en realisering van de tweede fase van de woningbouwwijk Doornsteeg mogelijk. Het bestemmingsplan is een globaal plan dat regels bevat voor het aanleggen van de belangrijkste structuren (groen, water, verkeer) en regels voor de uitwerkingsplannen voor de te onderscheiden woongebieden die volgen op dit globale bestemmingsplan.

 

Een belangrijk document in de ontwikkeling en realisering van Doornsteeg fase 2 is het Beeldkwaliteitsplan (BKP). Het BKP is een bijlage bij het bestemmingsplan. Het BKP bevat spelregels voor het ontwerp en de bouw van de nieuwe woningen en de inrichting van de buitenruimte zodat de gekozen oplossingen passen binnen de doelstellingen en het Masterplan van Doornsteeg.

 

In het vastgestelde bestemmingsplan zijn enkele aanpassingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan doorgevoerd, als gevolg van ingediende zienswijzen en ambtshalve aanpassingen. Alle zienswijzen zijn samengevat en van een reactie voorzien in de ‘Nota beoordeling zienswijzen Bestemmingsplan Doornsteeg fase 2’. De ambtshalve aanpassingen zijn verantwoord in de notitie ‘Ambtshalve aanpassingen Bestemmingsplan Doornsteeg fase 2’.

 

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 2 augustus 2018 zes weken ter inzage.

Het vaststellingsbesluit en de vastgestelde stukken zijn online te raadplegen via de site www.ruimtelijkeplannen.nl via de link http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0267.BP0130-0002 en via www.nijkerk.eu/ruimtelijkeplannen.

De stukken zijn in te zien in de Publiekswinkel van het stadhuis, Kolkstraat 27 te Nijkerk, uitsluitend op afspraak. Dit kan bij voorkeur via www.nijkerk.eu/afspraak of via telefoonnummer 14-033.

 

Beroep

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na datum publicatie beroep indienen. Gedurende bovengenoemde termijn kan beroep worden ingesteld door een ieder die een zienswijze heeft ingediend, door een ambtshalve wijziging in een ongunstiger positie is gebracht ten opzichte van het ontwerpplan dan wel redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdens de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan een zienswijze in te dienen.

Meer informatie vindt u onder de kop “indienen beroep” in het groene kader op deze pagina en op de website www.nijkerk.eu/ruimtelijkeplannen onder de volledige bekendmaking.

 

Nijkerk, 1 augustus 2018

Naar boven