Kennisgeving bestemmingsplan Strand Horst 2018/2019 en vaststelling Notitie Reikwijdte en Detailniveau, gemeente Ermelo

Logo Ermelo

Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan Strand Horst 2018/2019 en vaststelling Notitie Reikwijdte en Detailniveau

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Ermelo maakt, op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en op grond van artikel 7.9 Wet milieubeheer, bekend dat zij het bestemmingsplan “Strand Horst 2018/2019” voorbereidt en dat zij daartoe de “Notitie Reikwijdte en Detailniveau Strand Horst” heeft vastgesteld. Deze notitie wordt van 8 augustus tot en met 19 september 2018 voor inspraak ter inzage gelegd.

 

Bestemmingsplan Strand Horst 2018/2019 met milieueffectrapportage

De gemeente Ermelo bereidt een herziening van bestemmingsplan Strand Horst voor. Op grond van hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer en het Besluit milieueffectrapportage 1994 moet voor de besluitvorming over de herziening van het bestemmingsplan Strand Horst een milieueffectrapportage (planmer) worden opgesteld. Dit is voornamelijk het gevolg van de ontwikkelingsmogelijkheden die met de herziening aan de diverse reeds aanwezige bedrijven wordt geboden en de nieuwe mogelijkheid voor de bouw van een hotel en evenementenhal.

 

De planmer-procedure is bedoeld om het milieubelang in de plan- en besluitvormingsprocedure een volwaardige plaats te geven. De planmer zal een passende beoordeling bevatten vanwege de mogelijke effecten op het Natura2000-gebied Veluwerandmeren.

 

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

Voorafgaand aan de planmer hebben wij de Notitie Reikwijdte en Detailniveau vastgesteld. Deze notitie beschrijft de opzet en inhoud van de mer. Het document informeert waarom het opstellen van een planmer noodzakelijk is en voor welke activiteit(en) de mer wordt opgesteld. Daarnaast is in de NRD opgenomen op welke wijze de milieueffecten in beginsel beschreven worden.

 

Inzage

U kunt de notitie digitaal raadplegen via www.ermelo.nl/projecten/strand-horst_42095. Het is ook mogelijk hiervoor een afspraak te maken met de projectleiders, mevrouw Veltmaat en/of mevrouw Van Beek, via s.vanbeek@ermelo.nl/s.veltmaat-harwijne@ermelo.nl of telefonisch via 0341 56 71 17/0341 56 72 05.

 

Reageren

Een ieder kan tijdens de inzagetermijn van 8 augustus tot en met 19 september 2018 schriftelijk een reactie geven. Een reactie kunt u indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo

 

Vervolgprocedure

Na de inzagetermijn worden alle reacties verzameld en meegenomen met het opstellen van de planmer. Vervolgens wordt de ontwerp-planmer tegelijkertijd met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage gelegd. Een ieder kan dan een zienswijze indienen op zowel het ontwerpbestemmingsplan als de ontwerp-planmer. Op dat moment wordt ook advies gevraagd aan de Commissie voor de milieueffectrapportage die de planmer zal toetsen. Het tijdstip van ter inzage legging wordt via een publicatie in het Ermelo’s weekblad, het Gemeenteblad en in de Staatscourant bekend gemaakt.

 

Ermelo, 8 augustus 2018.

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo.

Naar boven