Gemeente Aalsmeer – Beschikking omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Kudelstaart 2006 en ontheffing hogere grenswaarden Wet geluidhinder, woning Hoofdweg 158

Logo Aalsmeer

Z-2017 / 054036

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat zij met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) een omgevingsvergunning hebben verleend voor het realiseren van een woning op het perceel Hoofdweg 158 te Aalsmeer

 

De woning past niet binnen de bestemming van het thans geldende bestemmingsplan “Kudelstaart 2006”. De gronden waarop de woning gerealiseerd wordt hebben de bestemming “Woondoeleinden Lintbebouwing”. De woning past niet binnen de bestemmingsplanregels die ten aanzien van de lintbebouwing gelden. De woning is wel in overeenstemming met het ‘Lintenbeleid 1e herziening, Ruimtelijke beoordeling bouwen in de Linten van de gemeente Aalsmeer’.

 

Hogere grenswaarden

Tevens maken burgemeester en wethouders van Aalsmeer bekend dat zij voor de realisatie van de woning op grond van artikel 76 van de Wet geluidhinder hogere grenswaarden hebben vastgesteld wegens het overschrijden van de voorkeursgrenswaarden ten gevolge van het verkeer op de Hoofdweg.

 

Ter inzagelegging

De omgevingsvergunning, de daarbij behorende ruimtelijke onderbouwing en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 3 augustus 2018 tot en met 14 september 2018 op de volgende wijzen voor een ieder ter inzage:

in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.OIAVHB10xD-VG01 en

via de gemeentelijke viewer RO-publiceer http://0358.ropubliceer.nl/;

in papieren vorm bij de balie van de receptie in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur;

in papieren vorm bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

 

Beroep omgevingsvergunning

Het instellen van beroep tegen het besluit om de vergunning te verlenen is mogelijk van 4 augustus 2018 t/m 14 september 2018. Belanghebbenden die tegen het ontwerpbesluit tijdig zienswijzen hebben ingediend of belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder zienswijzen in te dienen, kunnen beroep instellen tegen dit besluit bij de rechtbank Amsterdam (Sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Let op: het indienen van beroep schorst de gevolgen van het besluit niet. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens de voorzieningenrechter verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Voor de behandeling van het beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd. Over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling kunt u contact opnemen met de rechtbank Amsterdam.

 

Beroep besluit hogere grenswaarden

Het instellen van beroep tegen het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder is mogelijk van 4 augustus 2018 t/m 14 september 2018. Belanghebbenden die tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden tijdig zienswijzen hebben ingediend of belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder zienswijzen in te dienen, kunnen beroep instellen tegen het besluit hogere grenswaarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Hier zijn kosten aan verbonden. Let op: het indienen van beroep schorst de gevolgen van het besluit niet. Indien u dit wilt, moet u een voorlopige voorziening aanvragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot het verlenen van de omgevingsvergunning en het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven