ONTWERP BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED, PARTIELE HERZIENING RESPERSWEG 4 EN RIJKSPARALLELWEG NAAST 63

Logo Staphorst

Burgemeester en wethouders van Staphorst maken bekend dat vanaf woensdag 1 augustus 2018 voor een periode van zes weken het ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied, partiële herziening Respersweg 4 en Rijksparallelweg naast 63’ met bijbehorende stukken ter inzage ligt. Het plan voorziet in het toepassen van de Rood voor Rood-regeling op het perceel Respersweg 4 te IJhorst. De agrarische opstallen zijn gesloopt en in ruil daarvoor wordt een woning herbouwd op het perceel zelf. Om de ontwikkeling kostentechnisch mogelijk te maken is tevens een compensatiekavel toegezegd. Deze wordt gerealiseerd op het perceel naast (ten noorden van) Rijksparallelweg 63 te Staphorst. Voor deze woning aan de Rijksparallelweg is een besluit hogere grenswaarde in het kader van de Wet geluidhinder benodigd. De procedure hiervoor lift mee op de bestemmingsplanprocedure.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarde Rijksparallelweg naast 63 liggen binnen genoemde termijn voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie Fysieke Leefomgeving, Binnenweg 26, 7951 DE te Staphorst. De stukken zijn in pdf-formaat via de website www.staphorst.nl/bekendmakingen, rubriek ‘Bestemmingsplan’ te raadplegen. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan raadpleegbaar op: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0180.5102018001-ON01. De digitale bestanden zijn beschikbaar op: http://roplannen.gemeentedocumenten.nl/staphorstplannen/NL.IMRO.0180.5102018001-.

Omdat beide percelen ver uit elkaar liggen wordt het bestemmingsplan uitgezoomd weergegeven via de link. Beide percelen worden in beeld gebracht. U kunt er ook voor kiezen op www.ruimtelijkeplannen.nl via postcode en huisnummer te zoeken, dan wordt het gezochte perceel gelijk ingezoomd weergegeven.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze naar voren brengen over het plan bij de gemeenteraad van Staphorst. Zienswijzen kunnen door een ieder zowel mondeling als schriftelijk kenbaar gemaakt worden. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar: gemeente Staphorst t.a.v. publieksbalie Fysieke Leefomgeving, postbus 2, 7950 AA Staphorst. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt, tel. (0522) 46 74 67.

 

Naar boven