Bestemmingsplan Heerenveen – Skoatterwâld 2e en 3e fase, gewijzigd vastgesteld

Logo Heerenveen

Burgemeester en wethouders van Heerenveen maken bekend dat de gemeenteraad, op 16 juli 2018, het bestemmingsplan Heerenveen – Skoatterwâld 2e en 3e fase, gewijzigd heeft vastgesteld.

 

De globale begrenzing van het plangebied is als volgt: de noordzijde wordt begrensd door de bebouwing aan Het Meer, de oostzijde door de bebouwing aan de Woudsterweg, de zuidzijde door de Prins Bernhardweg en de westzijde door de bebouwing van de 1e fase van Skoatterwâld en de A32.

 

Dit plan is een juridisch-technische actualisatie van het geldende bestemmingsplan en bevat inhoudelijk geen beleidswijzigingen.

 

De gemeenteraad wijzigde bij vaststelling het bestemmingsplan, in die zin dat:

  • 1.

    op de verbeelding twee bouwgrenzen en de daaraan gekoppelde aanduiding “gevellijn” aan de Domela Nieuwenhuisweg zijn aangepast;

  • 2.

    de bestemming van het bestaande groengebied aan de Schout is gewijzigd in Groen – 1 (in plaats van Wonen – 2 met aanduiding “groen”);

  • 3.

    de maximum bouwhoogte voor één bouwvlak is verlaagd van 12 naar 10 meter;

  • 4.

    de regels voor erf- en terreinafscheidingen in de bestemming ‘Wonen-2’ zijn aangevuld;

  • 5.

    het maximum aantal woningen ter plaatse van de aanduiding ‘overige zone – aantal woningen gebied 6’ is gewijzigd tot ten hoogste 67 (in plaats van ten hoogste 66). 

 

Een uitgebreidere weergave van de wijzigingen is opgenomen in het raadsbesluit.

 

Inzage

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan, met de daarbij behorende bijlagen, liggen met ingang van donderdag 2 augustus 2018, gedurende 6 weken, ter inzage.

 

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen worden ingezien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad "Bestemmingsplannen", waarna u de mogelijkheid heeft het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken op te roepen via het invullen van de locatie, de naam of het planid-nummer (NL.IMRO.0074.Skoatterwald2en3-VG01) van het bestemmingsplan.

 

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen tevens gedurende de hiervoor genoemde termijn, tijdens openingsuren, worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis, Crackstraat 2 te Heerenveen.

 

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerp van het bestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht, kunnen gedurende de termijn van ter inzage ligging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Verder kunnen belanghebbenden gedurende de termijn van ter inzage ligging beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State instellen tegen wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Beroepschriften moeten worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

 

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om voorlopige voorziening dat na de beroepstermijn wordt ingediend, schorst de werking van het bestemmingsplan niet.

 

Griffierecht

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

 

Inwerkingtreding

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het verzoek heeft besloten.

 

Crisis- en herstelwet

Op het besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift moeten aangeven welke beroepsgronden zij aanvoeren tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd.

 

 

Naar boven