[Mer beoordelingsbesluit formele aanvraag uitbreiding varkenshouderij aan Peelweg 29, Zeeland]

Logo Landerd

[]

Burgemeester en wethouders van Landerd maken als bevoegd gezag, gelet op artikel 7.17, lid 5 onder a., van de Wet milieubeheer, het volgende bekend.

 

Inhoud van het plan

Op 6 juli 2009 heeft Hermens-van den Broek VOF medegedeeld dat zij voornemens is om op het adres Peelweg 29 en 29a te Zeeland een nieuwe stal voor het houden van 2.816 vleesvarkens en 880 opfokzeugen op te richten en een bestaande loods te wijzigen door het oprichten van 4 plaatsen voor paarden in deze loods. Deze activiteiten zijn onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieueffectrapportage 1994 jo. artikel 7.2, lid 4 van de Wet milieubeheer.

Burgemeester en wethouders van Landerd hebben besloten dat door Hermens-van den Broek VOF géén milieueffectrapport behoeft te worden opgesteld, alvorens een definitieve beslissing wordt genomen op een aanvraag om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepaling omgevingsrecht (Wabo) voor de voorgenomen activiteit.

Naar de mening van burgemeester en wethouders van Landerd leiden de voorgenomen activiteiten, gezien de omstandigheden waaronder zij worden ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

 

Het plan bekijken

Het besluit en de overige stukken liggen met ingang van 6 augustus 2018 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Ruimte en kunnen op afspraak worden ingezien.

 

Wilt u een reactie geven?

Het besluit dient te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden. Dit kan in het kader van de vergunningverlening in het kader van de Wabo aan de orde worden gesteld.

 

Vragen?

Voor een toelichting of voor eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt met de heer T. Reijnen (telefoonnummer: 0486-458163).

 

Naar boven