Ter inzagelegging Uitwerkingsplan Vinckebuurt Regentes gebouw B

Logo Ouder-Amstel

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat zij het uitwerkingsplan Vinckebuurt Regentes gebouw B met identificatiecode NL.IMRO.0451.UPVinckebuurt2-VG01 heeft vastgesteld.

Toelichting

Om het woningbouwproject Vinckebuurt te kunnen ontwikkelen, heeft de raad op 17 oktober 2013 het bestemmingsplan Vinckebuurt vastgesteld. Binnen dit bestemmingsplan is een gedeelte van het plangebied rechtstreeks bestemd voor woondoeleinden en een gedeelte voor ‘wonen – nader uit te werken’. Voor de rechtstreeks bestemde woningen geldt dat deze, voor wat betreft het gedeelte van BPD, reeds worden gebouwd. Gelet op de gefaseerde ontwikkeling en uitvoering van het woongebied zijn in het bestemmingsplan enkele delen van een zogenoemde ‘uit te werken bestemming’ voorzien. Hiervoor geldt dat het college eerst nog een uitwerkingsplan dient vast te stellen, waarin de beoogde ontwikkeling planologisch wordt vastgelegd. Hieraan gelden vanuit het bestemmingsplan een aantal voorwaarden. Daarnaast moet de uitwerking conform de gesloten overeenkomst voldoen aan het vastgestelde stedenbouwkundig plan.

Onderhavig uitwerkingsplan heeft betrekking op het gedeelte dat BPD ontwikkelt dat is gelegen aan de Wilhelminakade, nabij het bedrijventerrein en de Thamerkerk. Hier wordt een appartementencomplex met parkeergarage mogelijk gemaakt met een maximale bouwhoogte van 18 meter, maximaal vier bouwlagen en maximaal 12 appartementen.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpuitwerkingsplan

Het ontwerpuitwerkingsplan heeft van 17 november tot en met 28 december 2017 ter inzage gelegen. Hierop zijn geen zienswijzen ingediend. Het plan is ongewijzigd ten opzichte van het ontwerp uitwerkingsplan.

Ter inzage

Het uitwerkingsplan en het vaststellingsbesluit ligt vanaf vrijdag 26 januari 2018 tot en met donderdag 8 maart 2018 ter inzage. Het uitwerkingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Daarnaast ligt het uitwerkingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging (26 januari 2018 t/m 8 maart 2018) kan tegen het vaststellingsbesluit beroep worden ingesteld door degenen die zich tijdig met zienswijze tot het college hebben gewend, belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot het college te wenden en een ieder als het gaat om een wijziging die het college heeft aangebracht in het vastgestelde plan ten opzichte van het ontwerp.

Beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Zij die beroep instellen kunnen tevens een verzoek doen tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Verdere procedure

Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend. Is een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening ingediend dan treedt het vaststellingsbesluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Uithoorn, 24 januari 2018

Naar boven