Vastgesteld bestemmingsplan “Akkerkers-locatie De Eik”

Logo Oldenzaal

Vanaf 1 augustus 2018 ligt het op 16 juli 2018 door de raad (gewijzigd) vastgestelde bestemmingsplan “Akkerkers – locatie De Eik” zes weken lang ter inzage. Dit gebeurt op grond van artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening. Iedereen kan het plan inzien bij de publieksbalie in het stadhuis.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de locatie van het voormalige gezinsvervangende tehuis De Eik aan de Akkerkers. Het plan voorziet in de verbouw van het voormalige gezinsvervangende tehuis tot reguliere woningen en (woonzorg)appartementen (het voormalige kantoordeel wordt verbouwd tot negen wooneenheden en het voormalige gezinsvervangende tehuis wordt verbouwd tot zes reguliere woningen en zes appartementen).

De door de raad bij de vaststelling aangebrachte wijziging betreft het mogen gebruiken van de appartementen voor zorgwonen met 24 uurszorg.

Inzagetermijn

Vanaf 1 augustus 2018 kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dat kan alleen als zij een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs geen zienswijze kenbaar konden maken. Daarnaast kunnen belanghebbenden beroep instellen die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijziging. Beroep instellen kan tot en met 11 september 2018 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Verder kunnen belanghebbenden de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Als dit wordt gevraagd binnen de beroepstermijn van zes weken dan wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort tot er een beslissing is genomen over het verzoek om voorlopige voorziening.

Bestemmingsplan bekijken

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www. Oldenzaal.nl/bestemmingsplannen. Daarnaast kunt u het plan bekijken via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0173.BP09038-va01 .

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.oldenzaal.nl/plannen/NL.IMRO.0173.BP09038-/NL.IMRO.0173.BP09038-va01 .

 

Oldenzaal, 31 juli 2018

Het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal

Naar boven