Wijzigingsplan Gelderswoudseweg 11a, Gelderswoude

Logo Zoeterwoude

De gemeente Zoeterwoude laat weten dat het college van burgemeester en wethouders op 17 juli 2018 het wijzigingsplan ‘Gelderswoudseweg 11a’ heeft vastgesteld. Wij laten dit weten volgens artikel 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening.

 

Het plan gaat over het agrarisch erf Gelderswoudseweg 11a, in Gelderswoude.

 

Het plan maakt uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten in een bestaande schuur mogelijk, omdat het agrarisch bedrijf is gestopt. Daarbij wordt de voormalige agrarische bedrijfswoning bestemd als burgerwoning.

Het ontwerpwijzigingsplan was zes weken te bekijken, van 11 mei tot en met 21 juni 2018. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend.

 

U kunt het wijzigingsplan vanaf 31 juli 2018 bekijken op de volgende plekken:

  • www.ruimtelijkeplannen.nl (plan-ID: NL.IMRO.0638.BP00002WY007-VAS1);

  • in het gemeentehuis, op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur, op afspraak. Voor het maken van een afspraak: www.zoeterwoude.nl/afspraak-maken, of 071-5806300.

 

U kunt de rechter vragen om ons wijzigingsplan te beoordelen

Dit heet: ‘instellen van beroep’. Niet iedereen mag beroep instellen. Hieronder leest u wanneer u wel beroep mag instellen. U mag alleen beroep instellen als u:

  • direct te maken krijgt met de gevolgen van dit besluit (een belanghebbende bent), en

  • op tijd een reactie heeft gegeven (zienswijze) op het ontwerpwijzigingsplan.

 

Als u wel een belanghebbende bent maar niet (op tijd) een zienswijze heeft gegeven kan het zijn dat u toch beroep mag instellen. U mag dan toch beroep instellen als u bewijst dat het voor u in alle redelijkheid niet mogelijk was om (op tijd) een zienswijze te geven.

 

U mag beroep instellen tot en met 11 september 2018

Dit doet u door uw beroep, en de redenen waarom u beroep instelt, per brief op te sturen naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA  ’S-GRAVENHAGE.

 

U kunt de rechter vragen om te besluiten dat het wijzigingsplan nog niet gaat gelden

Dit heet een ‘voorlopige voorziening’. Normaal gaat het wijzigingsplan gelden meteen na 11 september 2018. Het is dan mogelijk dat er bijvoorbeeld een vergunning wordt afgegeven, die past in de regels van dit wijzigingsplan, terwijl de rechter nog niet een besluit heeft genomen over het wijzigingsplan. Wilt u niet dat het wijzigingsplan meteen gaat gelden? En is het nodig dat de rechter daar snel een besluit over neemt (onverwijlde spoed)? Vraag dan voor 11 september 2018 de rechter om een voorlopige voorziening. U mag alleen om een voorlopige voorziening vragen als u ook beroep heeft ingesteld. U kunt de rechter per brief vragen om een voorlopige voorziening. Stuur deze brief naar: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA  ’S-GRAVENHAGE.

Naar boven