Gemeente Bernheze - Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Zwarte Molen 2, Nistelrode en besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Logo Bernheze

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad van Bernheze op grond van het bepaalde in artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening in zijn vergadering van 5 juli 2018 het bestemmingsplan ‘Zwarte Molen 2, Nistelrode’ gewijzigd heeft vastgesteld. Ook besloot de gemeenteraad geen exploitatieplan voor het bestemmingsplan vast te stellen.

Tevens besloot het college van Burgemeester en wethouders in haar vergadering van 15 mei 2018 om voor meerdere woningen in plangebied Zwarte Molen 2 een hogere grenswaarde vast te stellen.

Inhoud: Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde maakt het bouwen van woningen in de nieuwe uitbreidingslocatie Zwarte Molen 2 mogelijk. Deze locatie ligt ten zuiden van de bestaande woonwijk Zwarte Molen in Nistelrode.

Zienswijzen: Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen ingediend. In de nota van zienswijzen is de reactie van de gemeenteraad over de zienswijzen opgenomen. De Nota is als bijlage bij het bestemmingsplan opgenomen.

Inzage: Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 26 juli 2018 gedurende zes weken op afspraak ter inzage in het gemeentehuis aan De Misse 6 in Heesch. Het plan is digitaal raadpleegbaar en te downloaden via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. (NL.IMRO.1721.BPZwarteMolen2-VG01).

Beroepsmogelijkheid: Binnen de termijn van inzage kunnen belanghebbenden tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan en tegen het besluit tot vaststelling hogere grenswaarde beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde kenbaar hebben gemaakt, kunnen geen beroep instellen.

Inwerkingtreding: Het vaststellingsbesluit en daarmee het bestemmingsplan treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

 

Heesch, 26 juli 2018

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bernheze

Naar boven