Ontwerpuitwerkingsplan “NDSM-werf West 2e uitwerking” en ontwerpbesluit tot het vaststellen van hogere waarden Wet geluidhinder, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend:

 

Burgemeester en wethouders van Amsterdam hebben bij besluit van 17 juli 2018 het ontwerpuitwerkingsplan “NDSM-werf West 2e uitwerking” en het bijbehorende  ontwerpbesluit tot vaststellen van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhindervrijgegeven voor terinzagelegging.

 

Ontwerpuitwerkingsplan

Het plangebied van het uitwerkingsplan ligt op het terrein van de voormalige NDSM-werf, en wordt globaal begrensd door aan de zuidwestzijde de NDSM-kade, aan de noordzijde de Mt. Ondinaweg en aan de zuidoostzijde de hellingstraat. Met het uitwerkingsplan wordt uitvoering gegeven aan de uitwerkingsplicht van het bestemmingsplan "NDSM-werf West" dat op 12 maart 2013 is vastgesteld. Met het uitwerkingsplan wordt voorzien in de ontwikkeling van een gebouw van ongeveer 27.500 m2 Ten behoeve van hoofdzakelijk wonen, en met ca. 1.760 m2 aan kantoorruimte. Aan de zuidelijke kant van het bouwwerk is in de plint van het gebouw (de eerste bouwlaag) ongeveer 750 m2 aan verhuurbare commerciële ruimtes voorzien. Daarbij valt te denken aan winkels, cafés, en ambachtelijke bedrijfjes. Na vaststelling maakt het uitwerkingsplan “NDSM-werf West 2e uitwerking” onderdeel uit van het moederplan.

 

Ontwerpbesluit hogere waarden

Met het uitwerkingsplan wordt voorzien in een woongebouw. De voorkeursgrenswaarden voor geluid zullen ter plaatse worden overschreden  vanwege twee  industrieterreinen (Cornelis Douwes en Westpoort).  Omdat geluid reducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere geluidwaarden vast te stellen.

 

Crisis en herstelwet

De ontwikkeling waarin het uitwerkingsplan “NDSM-werf West 2e uitwerking” gaat voorzien is aan te merken als een project als bedoeld in art. 3.1 van bijlage I bij de Crisis- en herstelwet. Dit brengt onder meer met zich mee dat bij een eventueel beroep tegen het vastgestelde uitwerkingsplan “NDSM-werf West 2e uitwerking” alle beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen. De beroepsgronden kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpuitwerkingsplan “NDSM-werf West 2e uitwerking ” en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot het vaststellen van hogere waarden als bedoeld in de wet geluidhinder  liggen met de daarbij behorende stukken met ingang van 26 juli 2018  gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

 

Het ontwerpuitwerkingsplan “NDSM-werf West 2e uitwerking” met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.N1707BPGST-OW01.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zienswijzen over het ontwerpuitwerkingsplan naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam.

 

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden zienswijzen over het ontwerpbesluit tot het vaststellen van hogere waarden naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam.

 

Zienswijzen kunnen uitsluitend schriftelijk of mondeling naar voren worden gebracht. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpuitwerkingsplan en/of het ontwerpbesluit tot het vaststellen van hogere waarden kunnen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders van Amsterdam. Per adres : de directeur Ruimte en Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.  

 

Voor het naar voren brengen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpuitwerkingsplan en/of het ontwerpbesluit tot het vaststellen van hogere waarden kan contact worden opgenomen met de gemeente Amsterdam, afdeling Ruimte en Duurzaamheid, telefoonnummer 0630419476.

 

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming verwerkt. Op die verwerking is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

   

Amsterdam, 25 juli 2018

burgemeester en wethouders,

    

W.G.H.M. Rutten F. Halsema

waarnemend gemeentesecretaris burgemeester

Naar boven