Verkeersbesluit wijzigen parkeerverbod in stilstaanverbod Emmastraat Bergschenhoek

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland

Overwegende het volgende:

Inleiding

Op 4 juni 2018 is een verkeersbesluit (nummer T18.07684) voor het instellen van een aantal verkeersmaatregelen in de Oranjebuurt van Bergschenhoek in de Staatscourant gepubliceerd. Onderdeel van dit verkeersbesluit is het instellen van een parkeerverbod aan weerszijden van de Emmastraat vanaf de Wilhelminastraat in oostelijke richting. Bij nader inzien is het wenselijk om een inrit aan de achterzijde van een perceel aan de Oosteindseweg beter bruikbaar te houden. Om dit te effectueren is het wenselijk het besluit van 4 juni 2018 aan te passen en het parkeerverbod gedeeltelijk te wijzigen in een stilstaanverbod.

Doelstelling

Uit oogpunt van het waarborgen van de bruikbaarheid van de weg is het gewenst het parkeerverbod aan de weerszijden van de Emmastraat gedeeltelijk te wijzigen in een stilstaanverbod. Hiervoor moet een verkeersbesluit genomen worden.

Wettelijk kader

Op grond van artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor het plaatsen en/of verwijderen van verkeerstekens wanneer hierdoor een verbod ontstaat.

Verkeersmaatregel en argumentatie

Hieronder wordt de in te stellen verkeersmaatregel toegelicht. Daarbij is tevens de onderbouwing van de maatregel uitgewerkt.

  • -

    Bij verkeersbesluit van 4 juni 2018 nummer 31503 is besloten een parkeerverbod aan weerszijden van het doorlopende gedeelte van de Emmastraat in te stellen;

  • -

    Binnen dit parkeerverbod is laden en lossen toegestaan ten behoeve van de (commerciële) ruimtes die zich in het gebouw de Stander bevinden;

  • -

    Een perceel langs de Oosteindseweg wordt door een uitrit aan de Emmastraat ontsloten;

  • -

    Wanneer in de Emmastraat, tussen deze uitrit en de Wilhelminastraat, voertuigen laden en lossen is de uitrit van het perceel langs de Oosteindseweg niet meer bereikbaar en/of kan het perceel niet verlaten worden;

  • -

    Door het wijzigen van het parkeerverbod in de Emmastraat, tussen de Wilhelminastraat en de uitrit, in een stilstaanverbod blijft de bereikbaarheid van de uitrit van het perceel langs de Oosteindseweg gegarandeerd;

  • -

    In het laatste doodlopende gedeelte van de Emmastraat, vanaf de uitrit van het perceel langs de Oosteindseweg, blijft het parkeerverbod aan weerszijden van de weg van kracht;

  • -

    Laden en lossen in de Emmastraat blijft mogelijk op het weggedeelte na de uitrit van het perceel langs de Oosteindseweg waar een parkeerverbod geldt.

Situering en beheer van de weggedeelte

De in dit verkeersbesluit genoemde weg ligt binnen de bebouwde kom van Bergschenhoek en is bij de gemeente Lansingerland in beheer en onderhoud.

Overleg met politie

Conform artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft in de Verkeersadviesgroep van de gemeente Lansingerland overleg plaatsgevonden met de politie Rotterdam.

Bevoegdheid tot het nemen van het besluit

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het college bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Het hoofd van de afdeling Beheer & Onderhoud is in het geldende mandaatregister door het college gemandateerd tot het nemen van het besluit.

Besluiten:

  • 1.

    Het parkeerverbod in de Emmastraat aan weerszijden van de weg op het gedeelte tussen de Wilhelminastraat en de uitrit van het perceel langs de Oosteindseweg op te heffen;

  • 2.

    Een stilstaanverbod aan weerszijden van de Emmastraat op het gedeelte tussen de Wilhelminastraat en de uitrit van het perceel langs de Oosteindseweg in te stellen, door het aanbrengen van gele ononderbroken strepen zoals bedoeld in artikel 23 lid 1 onder g. van het Regelement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990;

  • 3.

    Genoemde verkeersmaatregel uit te voeren zoals staat aangegeven op de bij dit verkeersbesluit behorende tekening;

  • 4.

    Dit verkeersbesluit te publiceren in de Staatscourant en op de website van de gemeente Lansingerland;

  • 5.

    Een kopie van dit verkeersbesluit te zenden aan Politie Rotterdam, bureau Berkel en Rodenrijs, t.a.v. de heer R. Heuvelman, Postbus 70023, 3000 LD Rotterdam.

   

Namens burgemeester en wethouders van Lansingerland,

 

Natasja Boom

Teamleider Team Beheer

Afdeling Beheer & Onderhoud

   

Bijlage: Tekening wijzigen parkeerverbod in stilstaanverbod Emmastraat

     

Bezwaar

Bent u het niet eens met dit besluit, of is het besluit onduidelijk? Neem altijd eerst contact op met de gemeente. Dit kan voorkomen dat u een bezwaarschrift hoeft te schrijven. Medewerkers van de gemeente nemen samen met u het besluit door. Komt u er samen niet uit, dan kunt u alsnog digitaal of schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij de gemeente Lansingerland. Let u er wel op, dat u het bezwaar indient binnen de wettelijke termijn. Het adres voor het indienen van schriftelijk bezwaar is:

 

College van burgemeester en wethouders van gemeente Lansingerland

Postbus 1

2650 AA Berkel en Rodenrijs

 

Of voor het indienen van digitaal bezwaar: zie www.lansingerland.nl onder het kopje ‘formulieren’.

 

Zorgt u ervoor dat u het bezwaarschrift indient binnen de wettelijke termijn, zijnde zes weken na verzenddatum. Schrijf in uw bezwaarschrift ten minste:

  • 1.

    uw naam en adres;

  • 2.

    de datum van uw bezwaarschrift;

  • 3.

    het nummer van deze brief, of stuur een kopie van deze brief mee met uw bezwaarschrift (artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht);

  • 4.

    een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt;

  • 5.

    waarom u het niet eens bent met ons besluit;

  • 6.

    uw handtekening.

 

Het besluit geldt ook tijdens de bezwaarprocedure. U kunt tijdens deze procedure een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Rotterdam. Er moet dan wel sprake zijn van een spoedeisend belang. Het adres is:

 

Rechtbank Rotterdam

Sector bestuursrecht

Postbus 50951

3007 BM Rotterdam

 

Voor de behandeling van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de rechtbank. Daarvoor moet u wel een elektronische handtekening (DigiD) hebben. Zie http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

 

Naar boven