Vaststelling bestemmingsplan ‘De Branderij’

Logo Schiedam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 10 juli 2018 het bestemmingsplan ‘De Branderij’ (NL.IMRO.0606.BP0032-0002) gewijzigd heeft vastgesteld.

Aanleiding

Herman Jansen Beverages heeft de activiteiten op haar terrein aan de Noordvest in Schiedam geherschikt. Hierdoor zijn een aantal panden niet langer benodigd voor het bedrijf. Net ten zuidoosten van Herman Jansen ligt de voormalige brandweerkazerne. Dit gebouw is sinds de opening van de nieuwe brandweerkazerne aan de 's-Gravelandseweg buiten gebruik. De mogelijkheid doet zich nu voor om beide locaties gezamenlijk te herontwikkelen tot één woonlocatie van circa 65 eengezinswoningen.

Plangebied

Het plangebied is gelegen in het noordwesten van de binnenstad van Schiedam. Het gebied wordt globaal begrensd door de Noordvest aan de noordzijde, de Kethelstraat aan de westzijde, de Sint Pietersteeg aan de zuidzijde en de Verbrande Erven aan de oostzijde.

Ter inzage

Het raadsbesluit ligt samen met het vastgestelde bestemmingsplan vanaf 26 juli 2018 gedurende zes weken ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) in het Stadskantoor, Stadserf 1 te Schiedam. Het KCC is op afspraak geopend op maandag en vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur, op dinsdag van 08.30 tot 12.30 uur en op woensdag en donderdag van 08.30 tot 20.00 uur. Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn tevens digitaal te raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl en http://www.schiedam.nl

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn er driewijzigingen doorgevoerd. Als eerste is er een voorlopige bedrijfsbestemming geïntroduceerd voor de noordzijde van het plangebied met een maximum geldigheidsduur van anderhalf jaar. Daarnaast is binnen de bestemming ‘Verkeer-verblijfsgebied’ de mogelijkheid geboden om terrassen toe te staan en is een bouwvlak achter een pand aan de Zijlstraat verruimd zodat hier een beperkt bedrijfsgebouw gesitueerd kan worden.

Beroep

Gedurende de periode van ter visie legging kan schriftelijk beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘De Branderij’ bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ’s-Gravenhage door belanghebbenden:

  • 1.

    die tijdig, op grond van artikel 3.8, eerste lid, onder d van de Wet ruimtelijke ordening, zienswijzen hebben ingediend bij de gemeenteraad;

  • 2.

    die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat geweest te zijn;

  • 3.

    die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd. Gedurende de periode van ter visie legging kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor de behandeling van een dergelijk verzoek zijn ook griffierechten verschuldigd.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Vragen en opmerkingen

Voor vragen of opmerkingen over het vastgestelde bestemmingsplan kunt u via telefoonnummer 14010 contact opnemen met de heer M.J. Kap, juridisch beleidsadviseur of een mail sturen naar m.kap@schiedam.nl 

 

Naar boven