Vastgesteld bestemmingsplan ‘Delfzijl Windpark-Zuid, herziening 2018'

Logo Delfzijl

De raad heeft op 19 juli 2018 het bestemmingsplan 'Delfzijl Windpark-Zuid, herziening 2018' vastgesteld.

Het plan is voor het waarborgen van de uniformiteit van alle bestaande windturbines in het 'Windpark- Zuid'. In het windpark kunnen zich ontwikkelingen voordoen die kunnen leiden tot opschaling van een deel van de windturbines, terwijl het overige deel niet wordt opgeschaald. Dat zal vooral tot uitdrukking komen in een grotere gondel en langere rotorbladen. Daarmee kan het huidige uniforme beeld ernstig worden verstoord.

In het oorspronkelijke bestemmingsplan 'Windmolenpark' – het plan waarmee de oprichting van het windpark mogelijk is gemaakt – was de uniformiteit van de te plaatsen type windturbine gewaarborgd door een planregel waarin was bepaald dat in het windmolenpark slechts windturbines worden toegestaan van één en hetzelfde type. Abusievelijk is bij de vaststelling van het bestemmingsplan 'Delfzijl - Buitengebied Zuid' deze regel niet opnieuw opgenomen. Omdat in het gebied meerdere exploitanten actief zijn biedt het plan nu mogelijkheden om het huidige uniforme beeld ernstig te verstoren. De tiphoogte van de turbines kan binnen het geldende plan met ca. 40 meter worden verhoogd. De gemeente vindt het zeer onwenselijk als slechts een deel van de bestaande turbines wordt gewijzigd.

Ter inzage

Het plan ligt van 26 juli 2018 tot en met 5 september 2018 ter inzage in het gemeentehuis. U maakt hiervoor een afspraak bij het Klant Contact Centrum via www.delfzijl.nl of via telefoonnummer 140596 of bij de receptie. Het plan ligt ook ter inzage in de openbare bibliotheek, Oude Schans 23 te Delfzijl. Daarnaast is het plan in te zien via www.delfzijl.nl/bestemmingsplannen. De digitale versie van een bestemmingsplan is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt het digitale plan.

Beroep

Tijdens deze termijn kan tegen het raadsbesluit beroep worden ingesteld door:

- degenen, die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

- belanghebbenden, die redelijkerwijs niet verweten kan worden, dat zij niet tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Het beroep stuurt u naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Inwerkingtreding

Het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het raadsbesluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven