Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Op de Bleek in Eibergen

Logo Berkelland

Op 12 juni 2018 heeft de gemeenteraad van Berkelland het bestemmingsplan “Eibergen, Op de Bleek 2017” gewijzigd vastgesteld. In dit bestemmingsplan staat dat het gebied dat globaal begrensd wordt door de Fabrieksstraat, het fietspad naar Neede, de Berkel en het Koeweidepad mag worden gebruikt voor de ontwikkeling en afronding van een woonwijk. Voor de woon-werk percelen aan de Mors 7b tot en met 7g geldt dat deze mogen worden gebruikt voor de bedrijfsfunctie met een bedrijfswoning.

Voor dit bestemmingsplan is geen exploitatieplan vastgesteld.

Wijzigingen

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn kort samengevat:

- Op twee locaties waar voorheen appartementen waren gepland aan de Hummelsweide en Blekerij (in het ontwerp bestemt met “Groen”) zijn grondgebonden woningen mogelijk gemaakt (in aantal: 6 en 7);

- Voor de bedrijfswoningen (in aantal: 5) is de koppeling met de omgevingsvergunning losgelaten. Wel geldt de voorwaarde dat binnen 5 jaar (na onherroepelijk worden van het plan) de woningen moeten zijn gebouwd;

- Voor het voormalige kantoor is weer 1 woning mogelijk gemaakt. De bestemming wijzigt mede daardoor in “Wonen”. En ook voor het voormalige schaftlokaal wijzigt de bestemming naar “Wonen” (aantal woningen blijft 1);

- Voor het voormalige ketelhuis gaat het aantal woningen van 2 naar 4;

- Aan de noordzijde (langs de Berkeloever) is de beschermingszone voor de rioolpersleiding op de verbeelding aangegeven. 

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijlagen ligt ter inzage van 25 juli tot en met 4 september 2018 in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo.

Deze publicatie, het vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen kunt u ook vinden op de gemeentelijke website www.gemeenteberkelland.nl, onder ‘Bestemmingsplannen’ en ‘Ter inzage’. U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan en de bijlagen ook bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1859.BPEBG20170006-0100

Beroep

Een belanghebbende kan binnen deze termijn tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Het instellen van beroep is mogelijk voor belanghebbenden die bij de gemeenteraad op tijd zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbestemmingsplan en voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan kan elke belanghebbende beroep instellen. 

Inwerkingtreding en voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking op 5 september 2018 tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een belanghebbende kan zo’n verzoek pas indienen na het indienen van een beroepschrift. 

Geen exploitatieplan

Dit bestemmingsplan maakt geen nieuwe bouwplannen in de zin van de Grondexploitatiewet mogelijk. Er is geen sprake van te verhalen kosten. Het opstellen van een exploitatieplan is dan ook niet aan de orde.

Naar boven