Herstelbesluit bestemmingsplan Buitengebied 2017

Logo Eersel

Burgemeester en wethouders maken op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Eersel op 3 juli 2018 het bestemmingsplan Buitengebied 2017 heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 23 juli tot 3 september 2018 ter inzage in het gemeentehuis. Het plan met bijbehorende stukken is digitaal in te zien op www.eersel.nl/ruimtelijkeplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl met identificatienummer NL.IMRO.0770.BPB20170049-VAS1.

Waar gaat het herstelbesluit over?

Op 6 maart 2018 is het bestemmingsplan Buitengebied 2017 door de gemeenteraad van Eersel vastgesteld. Tegen het bestemmingsplan is beroep ingesteld. Bij bestudering van het plan bleek dat de bouwregeling voor de locatie Donk 2-4 niet juist was overgenomen uit het bestemmingsplan “Buitengebied, herziening Donk2-4. Het besluit van 3 juli 2018 repareert dit.

Beroepsmogelijkheid

De beroepstermijn loopt met ingang van 23 juli tot 3 september 2018. Belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad met de vaststelling van het herstelbesluit aanbrengt kunnen, binnen de genoemde termijn, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in ‘s-Gravenhage. Het beroep kan alleen worden gericht tegen de inhoud van het herstelbesluit. U moet in uw beroepschrift uw naam en adres, de datum en een omschrijving van het besluit zetten. Ook moet u aangeven waarom u het niet eens bent met het herstelbesluit. Vergeet uw gemotiveerd beroepschrift niet te ondertekenen.

Het eerder ingestelde beroep bij de Raad van State, dat is gericht tegen het besluit van de raad van 6 maart 2018 tot vaststelling van het bestemmingsplan Buitengebied 2017, heeft op grond van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht van rechtswege mede betrekking op het herstelbesluit. De indiener van dat beroep hoeft dus niet opnieuw beroep in te stellen tegen het herstelbesluit.

Voorlopige voorziening

Soms kunt u niet wachten op de uitspraak op uw beroepschrift. U kunt dan om een voorlopige voorziening vragen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dat kan alleen als u een beroepschrift heeft ingediend.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer B. Joosten, afdeling Ontwikkeling, team ruimte, te bereiken via (0497) 531 300 of ruimte@eersel.nl.

 

Naar boven