Gemeente Leiden - Ontwerp omgevingsvergunning Leidatoweg 17 en ontwerpbesluit hogere waarde

Logo Leiden

 

Namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden wordt bekend gemaakt dat de ontwerp omgevingsvergunning Leidatoweg 17 NL.IMRO.0546.OV00093-0201, tezamen met de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing, vanaf vrijdag 20 juli 2018 tot en met donderdag 30 augustus 2018 ter inzage ligt voor het indienen van zienswijzen.

 

Toelichting

De ontwerp omgevingsvergunning betreft een nieuwbouwontwikkeling van 6 patiowoningen op de zogenaamde Pernixlocatie ter plaatse van een leegstaande sportaccommodatie. De ontwerp omgevingsvergunning maakt deze ontwikkeling op de genoemde locatie mogelijk.

 

Inzage

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt van vrijdag 20 juli 2018 tot en met donderdag 30 augustus 2018 ter inzage. De stukken zijn digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de inzagetermijn kunnen in het atrium van het Stadhuis en in het Stadsbouwhuis de papieren stukken worden ingezien.

 

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder zijn of haar zienswijze op de ontwerp omgevingsvergunning indienen bij het college van B&W van de gemeente Leiden (ter attentie van het Cluster Stedelijke Ontwikkeling, Team Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 9100, 2300 PC Leiden o.v.v. zienswijze omgevingsvergunning Leidatoweg 17) . Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van het team Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. 14 071. (Leiden, keuze 3)

 

Informatie

Nadere informatie bij het Servicepunt Bouwen en Wonen, Langegracht 72 of via www.leiden.nl/contact.

 

 

Ontwerpbesluit hogere waarde Leidatoweg 17

De Omgevingsdienst West-Holland heeft namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden een ontwerpbesluit genomen om een hogere waarde vast te stellen voor het project Leidatoweg 17 op basis van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh).

 

Toelichting

Er is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend met als doel het realiseren van 6 patiowoningen ter plaatse van een sportaccommodatie, en hiermee de wijziging van maatschappelijke doeleinden naar wonen mogelijk te maken in afwijking van het bestemmingsplan.

 

Akoestisch rapport

Voor de realisatie van de 6 patiowoningen aan de Leidatoweg is een hogere waarde noodzakelijk. Uit het akoestisch rapport blijkt dat de voorkeurswaarde vanwege wegverkeerslawaai van 48 dB en de voorkeurswaarde vanwege industrielawaai van 50 dB(A) wordt overschreden. Wel wordt voldaan aan de maximaal toelaatbare geluidbelasting van de Wgh van 63 dB voor wegverkeer en 55 dB(A) voor industrielawaai. Ook wordt voldaan aan de maximale hogere waarde van 58 dB voor wegverkeer als bedoeld in de Richtlijnen.

 

Stukken inzien

Het ontwerpbesluit hogere waarde ligt tezamen met de ontwerp omgevingsvergunning ter inzage van vrijdag 20 juli 2018 tot en met donderdag 30 augustus 2018.

Zienswijzen

Zienswijzen op het ontwerpbesluit hogere waarde worden gericht aan de Omgevingsdienst West-Holland (postbus 159, 2300 AD Leiden). Belanghebbenden die tijdig gemotiveerde zienswijzen hebben ingebracht tegen het ontwerpbesluit kunnen beroep tegen het definitieve besluit instellen.

Naar boven