Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan Partiele herziening bestemmingsplan Randmeerzone (8067) en Bestemmingsplan De Boschberg en de Bremerberg (8068)

Logo Dronten

Het college van Dronten maakt bekend dat de op 28 juni 2018 vastgestelde bestemmingsplannen ‘Partiele herziening bestemmingsplan Randmeerzone (8067)’ en ‘De Boschberg en de Bremerberg (8068)’ op grond van de Wet ruimtelijke ordening ter inzage ligt..

De “Partiele herziening bestemmingsplan Randmeerzone (8067)” is een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan “Randmeerzone (8060)”. Het betreft een actualisering van het begrip permanente bewoning en enkele tekstuele aanpassingen. Dit plan is gewijzigd vastgesteld op één onderdeel:

 

• er is nieuw overgangsrecht opgenomen dat geldt voor alle recreatiewoningen op de parken De Boschberg en de Bremerberg.

 

Het bestemmingsplan “De Boschberg en De Bremerberg (8068)” betreft een aantal recreatiebungalows op beide parken die door de uitspraak van de Raad van State op het bestemmingsplan “Randmeerzone (8060)” buiten de regeling van dat plan zijn gevallen. Dit in voorbereiding zijnde bestemmingsplan voorziet in een aangepaste regeling voor deze bungalows, waarin in lijn met de suggestie van de Raad van State een uitsterfregeling voor permanente bewoning is opgenomen.

 

U kunt het bestemmingsplan inzien van 9 augustus tot en met 19 september 2018 bij/op:

• de publieksbalie van het gemeentehuis op afspraak.

• online op www.dronten.nl.

• online op ruimtelijkeplannen.nl:

o http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web- roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0303.8067-VA01

 

Beroepschrift/voorlopige voorziening

Tijdens de beroepstermijn die ingaat na de eerste dag van de terinzagelegging kunt u binnen 6 weken een schriftelijk beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag), wanneer u belanghebbende bent aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen.

Burgers kunnen ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl/.Voor het digitaal verzenden moet u beschikken over DigiD.

Het besluit van de gemeenteraad van Dronten treedt in werking daags na het aflopen van de beroepstermijn. Ook kunt u tijdens de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening richten aan de Voorzitter van genoemde Afdeling. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Dronten, 8 augustus 2018.

 

Het college van Dronten,

secretaris, m drs. T. van Lenthe;

burgemeester, mr. A.B.L. de Jonge

Naar boven