Gemeente Aalsmeer – Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning voor bouwen in afwijking van het bestemmingsplan Kudelstaart 2006 (uitgebreide procedure) en een ontwerpbesluit hogere grenswaarde Wgh – Hoofdweg 76

Logo Aalsmeer

Z-2017 / 0 63224

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken, ingevolge artikel 2.12, lid 1, sub a onder 3 van de Wabo, bekend dat zij voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor het realiseren van vier grondgebonden woningen op het perceel Hoofdweg 76 (IDN: NL.IMRO.0358.OIAVHB10xB-OW01).

 

Op het perceel ligt de bestemming ‘Woondoeleinden – Lintbebouwing’. Binnen deze bestemming zijn bij een perceelbreedte van meer dan 40 meter slechts twee aaneen gebouwde woningen toegestaan. Het bouwen van vier woningen op het perceel is in strijd met deze bestemming. Met het oog op deze planologische strijdigheid is voor de realisering van voorliggend initiatief een omgevingsvergunning in afwijking van het geldende bestemmingsplan vereist.

 

Locatie

Het plangebied is gesitueerd in Kudelstaart in het zuidoosten van de gemeente Aalsmeer in de wijk ‘Kudelstaart en Kalslagen’. Het perceel is gelegen aan de zuidoostrand van Kudelstaart tegenover het glastuinbouwgebied. Het perceel grenst aan de omliggende bebouwing en maakt onderdeel uit van de lintbebouwing aan de Hoofdweg.

 

Conceptbesluit hogere grenswaarde

Tevens is er een ontheffingsverzoek hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor dit project. Het verzoek hogere grenswaarde heeft betrekking op het overschrijden van de grenswaarden op de gevels van de nieuwe woningen als gevolg van wegverkeerslawaai van de Hoofdweg. Ingevolge artikel 76 van de Wet geluidhinder is het mogelijk om voor deze geluidsbelasting een ontheffing te kunnen verlenen.

 

Ter informatie:

De ontwerp-omgevingsvergunning met de ruimtelijke onderbouwing en de overige daarop betrekking hebbende stukken en het conceptbesluit hogere grenswaarde liggen zes (6) weken, met ingang van 20 juli tot en met 30 augustus 2018, voor een ieder ten inzage. De stukken zijn op de volgende wijze in te zien:

 

Papier

Aalsmeer: bij de balie van de receptie in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1 (openingstijden balie: maandag tot en met vrijdag 8.30-14.00 uur, woensdag 8.30 – 20.00).

 

Amstelveen: bij de balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis, Laan Nieuwer Amstel 1 te Amstelveen.Aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30-15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

 

Digitaal

U kunt de digitale stukken raadplegen op:

- De gemeentelijke website via de link: http://ro0362.ropubliceer.nl/;

- De landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de link:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0358.OIAVHB10xB-OW01

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder een zienswijze betreffende dit ontwerp besluit schriftelijk kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen.

Een zienswijze kan ook digitaal worden ingediend via http://ro0362.ropubliceer.nl.

Een zienswijze kan naar keuze mondeling naar voren worden gebracht. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient u via het centrale nummer 020 540 4911 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar.

 

Naar boven