Verkeersbesluit van Gedeputeerde Staten van Overijssel van 12 juli 2018, kenmerk 2018/0345829, tot het instellen van een geslotenverklaring voor vrachtwagens tussen 22.00  en 6.00 uur op de parkeerplaatsen langs de provinciale weg N377 Hasselt-gr. Drenthe ter hoogte van Dedemsvaart (gemeente Hardenberg) Coevorderweg bij km 23,90 (rechterzijde) en 24,35 (linkerzijde).

Logo Overijssel

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Aanleiding

Vanaf de parkeerplaatsen provinciale weg N377 Hasselt-gr. Drenthe ter hoogte van km 23,90 en 24,35 bij Dedemsvaart wordt door omwonende(n) (geluid)hinder ervaren door gedurende de latere avond en nacht geparkeerde vrachtwagens. Het betreft vrachtwagens met een koelinstallatie die ook tijdens het stilstaan en parkeren geluid produceren. De hinder is dusdanig dat Gedeputeerde Staten het wenselijk achten op deze parkeerplaatsen door het plaatsen van borden een geslotenverklaring voor vrachtwagens in te stellen tussen 22.00 en 6.00 uur.

Noodzaak

Op grond van de Wegenverkeerswet 1994,  het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW), het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990) en de Algemene wet bestuursrecht (Awb),  moet voor de plaatsing of verwijdering van bepaalde aangewezen verkeerstekens, alsmede voor onderborden, een verkeersbesluit worden genomen.

Doelstelling

De doelstelling van dit verkeersbesluit is het voor de omgeving zoveel mogelijk terugbrengen van optredende hinder door geluidsoverlast van gedurende de nacht op deze parkeerplaatsen verblijvende vrachtwagens. Het voorkomen van hinder is een belang genoemd in artikel 2 van de Wegenverkeerswet.

Maatregelen

De borden C-7 met onderbord (van 22.00 tot 6.00 h) ter aanduiding van het in te stellen verbod op beide parkeerplaatsen worden in opdracht van de wegbeheerder geplaatst.

Verplicht overleg

Over een verkeersbesluit moet op grond van artikel 24 van het BABW overleg worden gevoerd met de korpschef van het betrokken politiekorps. De daartoe gemachtigde medewerker verkeersadvisering van de eenheid Oost Nederland heeft advies uitgebracht en ingestemd met de maatregelen.

Over een verkeersbesluit moet op grond van artikel 25 van het BABW overleg gevoerd worden met het college van Burgemeester en Wethouders de desbetreffende gemeente. Er heeft overleg plaatsgevonden met de daartoe door de gemeente Hardenberg gemachtigde medewerker.

Afweging belangen

Door het instellen van een geslotenverklaring voor vrachtwagens van 22.00 tot 6.00 uur kan hinder in de latere avond en nacht veroorzaakt door (geluidsproducerende) vrachtwagens worden tegengegaan. Voor vrachtwagens zijn alternatieve parkeermogelijkheden waar stilstaan en parkeren is toegestaan tussen 22.00 en 6.00 uur in de omgeving beschikbaar.

Bevoegdheden

Het weggedeelte waar de maatregelen worden getroffen, is in beheer bij de provincie Overijssel. Daarom zijn wij (Gedeputeerde Staten van Overijssel) op grond van de Wegenverkeerswet 1994 het bevoegd bestuursorgaan om dit verkeersbesluit te nemen.

Besluiten

Gelet op het voorgaande besluiten wij:

A: Door plaatsing van bord C7 (geslotenverklaring voor vrachtwagens) van de Bijlage I van het RVV 1990 met onderbord (van 22.00 tot 06.00 h) aan de rechterzijde van de N 377 op de parkeerplaats bij km 23,90 en aan de linkerzijde van de N 377 op de parkeerplaats bij km 24,35, een geslotenverklaring voor vrachtwagens in te stellen tussen 22.00 en 06.00 uur op deze parkeerplaatsen.

 

Zwolle, 12 juli 2018

 

Gedeputeerde Staten van Overijssel,

namens dezen,

 

 

 

J.W.R. Grotenhuis,

teamleider Ontwikkeling en Expertise,

eenheid Wegen en Kanalen.

 

Een afschrift van dit besluit verzenden wij aan:

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Hardenberg;

Politie-eenheid Oost Nederland.

 

 

Mededelingen

Als u belanghebbende bent kunt u binnen 6 weken na de publicatie van dit besluit schriftelijk bezwaar aantekenen. Het bezwaarschrift kunt u sturen aan Gedeputeerde Staten van Overijssel ter attentie van het team Juridische Zaken, Postbus 10078, 8000 GB Zwolle (telefoon 038 499 9305).

U kunt het bezwaarschrift desgewenst ook per fax verzenden. Het faxnummer van het Team Juridische Zaken is: 038 - 425 48 02.

Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en bevat ten minste:

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

Voor de behandeling van een bezwaarschrift bij de provincie Overijssel is geen griffierecht verschuldigd.

Voor inlichtingen over de bezwaarschriftprocedure kunt u zich wenden tot de

eenheid Wegen en Kanalen, team Ontwikkeling en Expertise te Zwolle  

(telefoon 038 499 70 00).

Indien onverwijlde spoed dat vereist is het mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de Voorzieningenrechter van de Sector Bestuursrecht Rechtbank Overijssel (telefoon 088 361 55 55). In dat geval is griffierecht verschuldigd. Voorwaarde is dat u een bezwaarschrift heeft ingediend.

Naar boven