Bestemmingsplan ‘Zuidelijke Dwarsweg 13’

Logo Waddinxveen

De gemeenteraad van Waddinxveen heeft op 11 juli 2018 het bestemmingsplan “Zuidelijke Dwarsweg 13/13Bis” vastgesteld. Het bestemmingsplan “Zuidelijke Dwarsweg 13/13BIS” biedt het planologisch-juridisch kader voor het uitbreiden van het agrarisch loonbedrijf. Het bedrijf richt zich met name op de loonwerkzaamheden in de landbouw en heeft mestbehandeling als neventak. Begin 2016 heeft reeds een ontwerpbestemmingsplan ten behoeve van deze ontwikkeling ter inzage gelegen. Mede naar aanleiding van zienswijzen op dit ontwerpbestemmingsplan is het bestemmingsplan aangepast. Vanwege de verstreken tijd is besloten om het aangepaste bestemmingsplan opnieuw als ontwerp in procedure te brengen.

Het hernieuwde ontwerpbestemmingsplan “Zuidelijke Dwarsweg 13/13Bis” heeft gedurende zes weken ter inzage gelegen van 28 december 2017 tot en met 7 februari 2018. Er zijn op dit plan zienswijzen ontvangen, maar deze hebben niet tot aanpassing van het ontwerpbestemmingsplan geleid. Ambtshalve zijn er ook geen redenen om het ontwerpbestemmingsplan aan te passen. Het bestemmingsplan voldoet aan de wettelijke, beleidsmatige en digitale eisen.

Terinzagelegging

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, het bestemmingsplan zelf (inclusief de Nota van beantwoording zienswijzen) en de bijbehorende documenten liggen met ingang van 19 juli 2018 gedurende zes weken (tot en met 30 augustus 2018) voor een ieder ter inzage bij de Publieksbalie op het gemeentehuis aan de Beukenhof 1 (voor openingstijden zie www.waddinxveen.nl). De stukken zijn eveneens raadpleegbaar via voornoemde gemeentelijke website en via www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer NL.IMRO.0627.BPzdlkdwarsweg13-0401).

Beroep

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij daartoe niet in staat zijn geweest kunnen gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ”Zuidelijke Dwarsweg 13/13BIS”. Het beroepschrift dient in tweevoud gezonden te worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Voor het in behandeling nemen van het beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

Inwerking

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op de dag na afloop van vermelde beroepstermijn. Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Ook voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven.

College van burgemeester en wethouders,

Waddinxveen, 18 juli 2018

Naar boven