Vaststelling Gebiedspaspoort Hoven II 2018 en gewijzigd vaststellen Bestemmingsplan Hoven II

Logo Capelle aan den IJssel

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het gebiedspaspoort Hoven II, zoals tussen 19 april tot en met 31 mei 2018 ter inzage heeft gelegen ongewijzigd door de raad is vastgesteld in zijn openbare vergadering van 9 juli 2018. Tevens heeft de raad in deze vergadering op grond van artikel 3.8, lid 1 Wet ruimtelijke ordening het bestemmingsplan ‘Hoven II’ met planidentificatiecode NL.IMRO.0502.BP18Hoven2-4001 gewijzigd vastgesteld. De gemeenteraad heeft hierbij besloten om voor het bestemmingsplan ‘Hoven II’ geen exploitatieplan vast te stellen.

Inhoud gebiedspaspoort Hoven II

De locatie Hoven II is in Structuurvisie 2030 "Parkstad naast Economische Motor", aangewezen als ontwikkellocatie waarmee aan het centrum een kwaliteitsimpuls kan worden gegeven. Versterking van de kwaliteit van het gebied kan worden bereikt door differentiatie aan te brengen en het gebied te transformeren naar suburbane, meest grondgebonden, woonmilieus om zo de Capelse woningvoorraad kwalitatief op peil te houden. De gemeente en Havensteder treden gezamenlijk op in de herontwikkeling van deze locatie.

De locatie ligt tussen de Roekstraat, Fluiterlaan, Wiekslag en het water aan de Merellaan. Deze locatie bestaat uit 10 portiekflats, die gesloopt worden en 2 portiekflats die gerenoveerd worden. Het plangebied biedt ruimte aan maximaal 200 woningen inclusief de te behouden woningen van Havensteder.

Inhoud ontwerp bestemmingsplan Hoven II

Het bestemmingsplan maakt de regels en ambities uit het gebiedspaspoort ruimtelijk juridisch mogelijk. Het is een ‘globaal’ bestemmingsplan waarin ruimte wordt geboden voor het ontwerp van de ontwikkelaar en dat tegelijkertijd voldoende rechtszekerheid biedt voor toekomstige bewoners.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Informatie over de bij de vaststelling door de gemeenteraad aangebrachte wijziging is te vinden in het raadsbesluit van 9 juli 2018.

Stukken beschikbaar en raadpleegbaar

U kunt het gebiedspaspoort bekijken op www.capellebouwtaandestad.nl/Hoven

Vanaf donderdag 19 juli t/m woensdag 29 augustus 2018 is het bestemmingsplan ‘Hoven II’ beschikbaar en raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Ook ligt het bestemmingsplan gedurende de genoemde termijn ter inzage in het gemeentehuis, Rivierweg 111. Het gemeentehuis is van maandag t/m vrijdag van 8.00 uur tot 17.00 uur geopend.

Beroep en voorlopige voorziening

Tegen het besluit tot vaststelling van het gebiedspaspoort Hoven II kan geen beroep ingesteld worden.

Belanghebbenden die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘Hoven II’ bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen, kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Binnen genoemde termijn kunnen belanghebbenden ook tegen het besluit van de gemeenteraad om geen exploitatieplan vast te stellen beroep bij de Afdeling instellen.

Tegen de door de gemeenteraad vastgestelde wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder binnen de hiervoor genoemde termijn ook beroep bij de Afdeling instellen.

Ook kan aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gevraagd een voorlopige voorziening te treffen: Adressering: Raad van State, t.a.v. de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Om dit verzoek in te kunnen dienen, moet er een beroepschrift bij de Afdeling zijn ingediend.

Het beroepschrift moet naast uw handtekening de volgende gegevens bevatten:

 

  • 1.

    uw naam en adres;

  • 2.

    een dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het bestreden besluit;

  • 4.

    de gronden waarop uw beroep stoelt (de motivering).

 

Voor het indienen van een beroepschrift/een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan ‘Hoven II’ treedt in werking met ingang van de dag na die waarop voornoemde beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de hiervoor genoemde beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven