Gewijzigde vaststelling bestemmingplan ‘Oostelijke ontsluitingsweg Bedum’

Logo Bedum

Het bestemmingsplan ‘Oostelijke ontsluitingsweg Bedum’ is gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan betreft een nieuw wegtracé vanaf de St. Annerweg (N 993) richting de spoorlijn Groningen-Delfzijl en kruist de spoorlijn middels een tunnel en loopt vervolgens parallel aan de spoorlijn richting Boterdiep Wz (N 995). De oostelijke ontsluitingsweg heeft ten doel om het dorp Bedum te ontlasten van het doorgaande vrachtverkeer. De wijzigingen t.o.v. het ontwerpbestemmingsplan hebben betrekking op een marginale aanpassing van het ‘plangebied’ in de nabijheid van de tunnel ter plaatse van de spoorlijn en het schrappen art. 4.4 van de Regels, die het mogelijk maakt om de ontsluitingsweg te verdubbelen.

 

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan ‘Oostelijke ontsluitingsweg Bedum’ liggen van 19 juli tot en met 29 augustus 2018 tijdens kantooruren voor een ieder ter inzage bij de afdeling VROM van de gemeente Bedum, Schoolstraat 1, te Bedum. Op www.bedum.nl kunt u de stukken inzien onder de knop: ‘loket’-‘ter inzage’. Voorts is het plan te raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl met planid NL.IMRO.0005.BPBU17HERS2-VA01

Op het besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing.

 

Beroep/voorlopige voorziening

Van 19 juli tot en met 29 augustus 2018 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld door:

  • 1.

    een belanghebbende die tijdig bij de raad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijzen bij de raad naar voren heeft gebracht;

  • 3.

    een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de onderdelen die bij vaststelling zijn gewijzigd.

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Wie tijdig beroep heeft ingesteld kan ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het beroepschrift dient te worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage; het verzoek om voorlopige voorziening aan de voorzitter van deze Afdeling, onder hetzelfde adres.

Naar boven