Ter inzagelegging omgevingsvergunning uitbreiding zorgcomplex Wilddreef, fase 1

Logo Leiderdorp

Burgemeester en wethouders van Leiderdorp maken volgens artikel 3.12, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat zij een omgevingsvergunning (NL.IMRO.0547.OVwilddreef3-VG01) hebben verleend voor het afwijken van het geldende bestemmingsplan “Schansen e.o.”. Het betreft hier het uitbreiden van het bestaande zorgcomplex aan de Wilddreef.

Voor de omgevingsvergunning is de activiteit ‘planologische afwijking’ op grond van artikel 2.1 lid 1 sub c van de Wabo van toepassing. De omgevingsvergunning voor deze activiteit is met toepassing van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3 van de Wabo verleend.

Het project

Stichting Philadelphia Zorg is voornemens een project uit te voeren dat bestaat uit het uitbreiden van het bestaande zorgcomplex met twee zorgwoningen voor 18 cliënten, een ruimte voor dagbesteding alsmede het inrichten van het bijbehorende terrein.

Ter inzage

De omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken (dossiernummer 2018-0082-OG01) liggen met ingang van donderdag 19 juli tot en met 29 augustus 2018 ter inzage in het gemeentehuis in Leiderdorp, bij de afdeling gemeentewinkel. De stukken kunt u tevens zelf tijdens openingstijden inzien bij de receptiebalie in het gemeentehuis, Willem-Alexanderlaan 1, te Leiderdorp.

De verleende omgevingsvergunning is ook te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl, de gemeentelijke website www.leiderdorp.nl en via de onderstaande link:

http://ro-online.leiderdorp.org/productie/NL.IMRO.0547.OVwilddreef3-VG01

Instellen beroep

Diegene die tijdig een zienswijze heeft ingediend tegen de ontwerp omgevingsvergunning en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend kunnen beroep aantekenen bij de Rechtbank te Den Haag, sector Bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Het beroepschrift moet bevatten: naam en adres, datum, omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, kopie van het bestreden besluit, reden(en) van het beroep en een handtekening.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als sprake is van een spoedeisende zaak kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Hiervoor moet u griffierecht betalen. Het verzoek moet bevatten: naam en adres, datum, besluit waartegen beroep is aangetekend, kopie van het bestreden besluit, kopie van het beroepschrift, reden(en) van het verzoek, handtekening.

Crisis- en herstelwet

De omgevingsvergunning maakt de bouw van een zorginstelling mogelijk. Hierdoor is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit heeft gevolgen voor de beroepsfase van deze omgevingsvergunning. Dit brengt onder meer met zich mee dat bij een eventueel beroep alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen, en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

Nadere informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Van de Loo, senior beleidsmedewerker ruimte, tel: 071-5458528, e-mail: RvdLoo@leiderdorp.nl

 

Leiderdorp, 18 juli 2018

Naar boven