Vaststelling Beheersverordening Bentwoud

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking vaststelling

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt bekend, dat de gemeenteraad op 12 juli 2018 de Beheersverordening Bentwoud heeft vastgesteld.

Waarom een beheersverordening?

Voor Bentwoud geldt het bestemmingsplan Bentwoud (2008). Op grond van artikel 3.1, lid 2 van de Wet ruimtelijke ordening geldt dat een bestemmingsplan niet ouder mag zijn dan 10 jaar. Door een wijziging van de Wet ruimtelijke ordening is deze actualisatieplicht vervallen voor plannen die digitaal raadpleegbaar zijn. Het bestemmingsplan Bentwoud is op dit moment nog niet digitaal te raadplegen. Aangezien het bestemmingsplan Bentwoud inmiddels bijna ouder is dan 10 jaar is ervoor gekozen een beheersverordening op te stellen voor het gebied van Bentwoud. Dit is mogelijk omdat in het plan geen nieuwe ontwikkelingen worden vastgelegd, anders dan het geldende bestemmingsplan reeds toelaat. Verder is besloten om tevens het bestemmingsplan 'Gebruiksregels woningen gemeente Rijnwoude' op te nemen in het plangebied van deze verordening. Deze herziening bevat namelijk gedeeltelijk correcties op het bestemmingsplan Bentwoud. Als laatste zijn de bestemmingsplannen omtrent de aardgastransportleiding, Randstad 380 kV-verbinding en het CO2 distributienetwerk opgenomen. Hiermee wordt het planologisch regime voor dit gebied weer actueel en kan het bovendien digitaal geraadpleegd worden.

De beheersverordening en haar grenzen

Het plangebied betreft het bos- en natuurgebied Bentwoud. Het bestemmingsplan Boslaan 10, Benthuizen maakt geen deel uit van de beheersverordening, aangezien deze nog actueel is. Ook de percelen Hogeveenseweg 57, 59 en 87 te Benthuizen maken geen onderdeel uit van de beheersverordening, daar hiervoor een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding is, die dit jaar ter vaststelling aangeboden wordt aan de raad.

Bezwaar/beroep

Tegen de vastgestelde beheersverordening is geen bezwaar of beroep mogelijk.

Inwerkingtreding

De beheersverordening treedt één dag na publicatie van het vaststellingsbesluit in werking.

Wanneer en waar kunt u de beheersverordening inzien?

Iedereen kan de beheersverordening, met identificatienummer NL.IMRO.0484.BHbentwoud-VA01 met de bijbehorende bestanden van 19 juli tot en met 29 augustus 2018, gedurende zes weken, inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt de beheersverordening ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 18 juli 2018

Naar boven