Ontwerpbestemmingsplan ‘Haghoek Rosarium Westeres’ (Almelo)

Logo Almelo

Burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo hebben besloten op basis van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan ‘Haghoek Rosarium Westeres’ (planid: NL.IMRO.0141.00012-BP21) ter inzage te leggen.

Bestemmingsplannen worden periodiek herzien. De aanleidingen hiervoor zijn de verouderde regels van het huidige plan, veranderd gebruik van het terrein, gewijzigde wetgeving en beleidsuitgangspunten en nieuwe inzichten.

Het ontwerpbestemmingsplan is een actualisatie van de bestemmingsplannen voor de wijken Haghoek, Rosarium en de Westeres. Er worden geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen in meegenomen en eventuele ongewenste ontwikkelingen worden tegengegaan.

Het plangebied wordt aan de oostzijde globaal begrensd door de Ootmarsumsestraat en de van Rechteren Limpurgsingel, aan de noordzijde door Johanna van Burenlaan en de Schelfhorstweg, aan de westzijde door de noordelijke groene long, de Bosrand, de Manageweg, Rengelinkstraat en de Brugstraat en aan de zuidzijde door de Boddestraat en de Oranjestraat.

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Haghoek Rosarium Westeres’ heeft van 24 mei tot en met 4 juli 2017 ter inzage gelegen. Hiertegen zijn drie inspraakreacties ingediend en hadden betrekking op het eigen perceel. Alle reacties hebben geleid tot een aanpassing van het bestemmingsplan.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Haghoek Rosarium Westeres’ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 18 juli tot en met 28 augustus 2018 ter inzage bij het Klantencontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om deze in te zien;

Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de  link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’, ‘gemeentenieuws’.

Zienswijze

Gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt kan een ieder naar keuze (schriftelijk of mondeling) een zienswijze indienen bij de gemeenteraad van de gemeente Almelo (postbus 5100, 7600 GC Almelo). Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u tijdens kantooruren een afspraak maken met het team Advies en Ontwerp van de sector Stad en Economie, via (0546) 541111.

 

Naar boven