Bekendmaking vaststelling wijzigingsplan ‘Binnenstad 2013 – parkeernormen 2017’

Logo Hilversum

Op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht maken burgemeester en wethouders van Hilversum bekend dat met ingang van 26 januari 2018 gedurende zes weken de stukken van het wijzigingsplan ‘Binnenstad 2013 – parkeernormen 2017’ voor een ieder ter inzage ligt.

 

Aanleiding

Op 7 juni 2017 heeft de raad nieuw parkeerbeleid vastgesteld. De nieuwe parkeernormen zijn in bijna alle bestemmingsplannen onderdeel van de regels, maar nog niet voor het bestemmingsplan ‘Binnenstad 2013’. Om de nieuwe normen ook hier van toepassing te verklaren is het nodig het plan op dit punt te wijzigen. In het bestemmingsplan ’Binnenstad 2013' is een wijzigingsbevoegdheid voor burgemeester en wethouders opgenomen om de parkeernormen te kunnen wijzigen als de raad nieuwe parkeernormen heeft vastgesteld. Er is een ontwerp-wijzigingsplan opgesteld. Op 17 oktober 2017 is besloten de procedure hiervoor te starten. Het ontwerpplan heeft vanaf 27 oktober 2017 voor een periode van 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn geen reacties ingekomen. Op 19 december 2017 hebben wij het wijzigingsplan vastgesteld.

 

Begrenzing plangebied

Het plangebied van het wijzigingsplan ‘Binnenstad 2013 – parkeernormen 2017’ is gelegen in het centrum van Hilversum en wordt globaal begrensd door de spoorlijn, Koninginneweg, Naarderstraat, Diepeweg, Melkpad, Noordse Bosje, Oude Enghweg, Albertus Perkstraat, Burgemeester Andriessenstraat, Torenlaan, Vaartweg, Elleboogstraat, Ruitersweg, Neuweg, Koningsstraat, Achterom, Schapenkamp en de Beatrixtunnel. Het wijzigingsplan sluit aan op de plangrenzen van de bestemmingsplannen 'Noordwestelijk Villagebied', 'Melkpad 6 - 10', 'Hoek Melkpad - Diepeweg', 'Over 't Spoor', 'Utrechtseweg' (en wijzigingsplan KRO-eiland) en 'Bosdrift'. Tevens grenst het plangebied aan die van het Provinciaal InpassingsPlan 'Hoogwaardige Openbaar vervoer Verbinding in het Gooi'.

Het gebied 'Langgewenst' (inclusief Eurobioscoop) maakt geen deel uit van dit plangebied.

 

Inzien

Op het stadskantoor

Het vastgestelde wijzigingsplan ‘Binnenstad 2013 – parkeernormen 2017’ met besluit en de hierbij behorende stukken ligt met ingang van vrijdag 26 januari 2018 tot en met donderdag 8 maart 2018 (zes weken) ter inzage in de Burgerleeskamer in het Stadskantoor, Oude Enghweg 23. Het Stadskantoor is iedere werkdag geopend tussen 08.30 - 17.00 uur en op donderdagavond tussen 17.00 - 19.30 uur. Tegen betaling van leges kan een afschrift verstrekt worden van de ter visie gelegde stukken.

Digitaal

Het vastgestelde wijzigingsplan met besluit en de hierbij behorende stukken is ook digitaal in te zien via de gemeentelijke website, onderdeel burgerleeskamer. Het wijzigingsplan kan daarnaast ook worden ingezien via http://0402.roview.net/ of op de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kan het tabblad ‘Bestemmingsplannen’ worden gekozen, waarna het wijzigingsplan kan worden opgeroepen via het invullen van de locatie, de naam van het wijzigingsplan of het planid-nummer NL.IMRO.0402.11wp01binnenstpark-va01.

 

Beroep

Tegen de vaststelling van het wijzigingsplan kan gedurende de termijn van ter inzage legging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kan alleen een belanghebbende gebruik maken die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen de ontwerp-wijzigingsplannen en/of tegen de ontwerpbesluiten bij ons college naar voren te brengen.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Binnen de beroepstermijn kan tevens door die belanghebbende een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor de besluiten niet in werking treden, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend.

 

Informatie

Voor het inwinnen van informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Sprik, telefoon 035 – 629 2586.

 

Hilversum, 25 januari 2018

Burgemeester en wethouders gemeente Hilversum

Naar boven