Vastgesteld wijzigingsplan Binnenstad, wijziging horecaquota Brink en Grote Kerkhof

Logo Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 19 juli tot en met donderdag 30 augustus 2018 voor een ieder ter inzage ligt het bij collegebesluit van 19 juni 2018 vastgestelde

- wijzigingsplan “Binnenstad, wijziging horecaquota Brink en Grote Kerkhof”.

 

Inhoud

De gemeente Deventer hanteert een horecabeleid met voor de binnenstad per deelgebied een maximum aantal horecagelegenheden en een verdeling naar horeca-categorieën. Dit is juridisch verankerd in de bestemmingsplannen “Binnenstad”, vastgesteld d.d. 19 december 2012 en “Binnenstad, herziening Kop van de Brink”, vastgesteld d.d. 29 oktober 2014. Bij de vaststelling van het “Horecabeleid Deventer 2016-2020” is besloten voor de deelgebieden Concentratiegebied de Brink en Kop van de Brink na 1 januari 2018, maar voor 1 januari 2019 de toepassing van het maximumaantal horecabedrijven op te heffen. Hiervoor is het nodig toepassing te geven aan de wijzigingsbevoegdheid die in deze bestemmingsplannen is opgenomen.

 

Op 3 april jl. heeft het college ingestemd met het ter inzage leggen van het ontwerp wijzigingsplan voor een periode van 6 weken. Tegen het ontwerp wijzigingsplan zijn zienswijzen ingediend. De zienswijzen hebben niet tot aanpassing van het wijzigingsplan geleid.

 

Het wijzigingsplan is op 19 juni 2018 door het college vastgesteld, waarna dit vastgestelde wijzigingsplan wederom 6 weken ter inzage ligt. Belanghebbenden en degenen die een zienswijze op het ontwerpwijzigingsplan hebben ingediend, kunnen beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daags na afloop van de termijn treedt het wijzigingsplan in werking.

 

Inzien

Het wijzigingsplan kunt u inzien op:

• http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.W031-VG01

• De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.W031-/NL.IMRO.0150.W031-VG01/

 

Het wijzigingsplan kunt ook u inzien op:

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het wijzigingsplan inzien tijdens de openingstijden bij :

• Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

 

 

Reageren

Het vastgestelde wijzigingsplan ‘Binnenstad, wijziging horecaquota Brink en Grote Kerkhof’ ligt van donderdag 19 juli tot en met donderdag 30 augustus 2018 ter inzage.

 

Vanaf vrijdag 20 juli tot en met donderdag 30 augustus 2018 kan beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerp wijzigingsplan bij de gemeente kenbaar te maken;

• degene die een zienswijze omtrent het ontwerp wijzigingsplan heeft ingediend.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt, kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Naar boven