Verleende omgevingsvergunning bouwblok aan de Oostergracht, Kloosterveste, Assen

Logo Assen

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat in afwijking van het geldende bestemmingsplan ‘Kloosterveen 2012’ een omgevingsvergunning is verleend op grond van artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3ᵒ van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo)voor het bouwen van 12 grondgebonden woningen aan de Oostergracht in Assen (Kloosterveste).

Korte beschrijving beoogde ontwikkeling

Voor de invulling van woningbouw in een bouwblok aan de Oostergracht, kavels 139 t/m 152 in Kloosterveste, is een aanvraag om omgevingsvergunning ontvangen. Deze past niet geheel binnen de

regels van het geldende bestemmingsplan 'Kloosterveen 2012'. Daarom is een omgevingsvergunning nodig waarbij afgeweken wordt van de regels van het bestemmingsplan.

Ontwerpbesluit

De ontwerp-omgevingsvergunning inclusief bijbehorende stukken heeft met ingang van 30 mei 2018 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Tegen het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingediend. De omgevingsvergunning wordt daarom ongewijzigd verleend.

Ter inzage

De omgevingsvergunning inclusief bijbehorende stukken ligt vanaf 18 juli 2018 gedurende 6 weken ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Deze kunt u tijdens werkdagen inzien.

Het plan, met identificatienummer NL.IMR0.0106.080MG20171047-VST1, is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroepschrift/verzoek om voorlopige voorziening

Tijdens bovengenoemde ter inzage termijn bestaat de mogelijkheid een schriftelijk beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Noord-Nederland, sectie Bestuursrecht, locatie Groningen, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die

 

  • 1.

    tijdig hun zienswijzen bij het college van burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht;

  • 2.

    die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

 

De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van 29 augustus 2018 (daags na afloop van beroepsperiode). Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

 

Degene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank om een voorlopige voorziening vragen. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Voor meer informatie over deze omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met het team Bouwen, Wonen & Ondernemen.

Naar boven