Vastgesteld bestemmingsplan ‘Kistemakerstraat’

Logo Oldenzaal

Vanaf 18 juli 2018 ligt het op 28 juni 2018 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Kistemakerstraat’ zes weken lang ter inzage. Dit gebeurt op grond van artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening. Iedereen kan het plan inzien bij de publieksbalie in het stadhuis.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een voormalig bedrijfsperceel op de hoek van de Burgemees-ter Storkstraat en de Kistemakerstraat. Het plan voorziet in de sloop van de bestaande bedrijfsgebouwen en de bouw van twee appartementsgebouwen met in totaal 21 appartementen.

De door de raad bij de vaststelling aangebrachte wijziging heeft betrekking op de verplichte aanleg en instandhouding van een 2,35 meter hoge gesloten houten schutting langs de perceelsgrens met de aan de P.J. Geldermanstraat gelegen woningen.

Inzagetermijn

Vanaf 18 juli 2018 kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dat kan alleen als zij een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs geen zienswijze kenbaar konden maken. Daarnaast kunnen belanghebbenden beroep instellen die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijziging. Beroep instellen kan tot en met 28 augustus 2018 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Verder kunnen belanghebbenden de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Als dit wordt gevraagd binnen de beroepstermijn van zes weken dan wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort tot er een beslissing is genomen over het verzoek om voorlopige voorziening.

Bestemmingsplan bekijken

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www. Oldenzaal.nl/bestemmingsplannen. Daarnaast kunt u het plan bekijken via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0173.BP07012-va01

 

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.oldenzaal.nl/plannen/NL.IMRO.0173.BP07012-/NL.IMRO.0173.BP07012-va01

 

Oldenzaal, 17 juli 2018

Het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal,

Naar boven