Ontwerpbesluit werkzaamheden archeologisch monument De Waterburcht te Eelde – gemeente Tynaarlo

Logo Tynaarlo

Burgemeester en wethouders maken het volgende bekend.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is voornemens om een positief besluit te nemen op de aanvraag om vergunning van het gemeentebestuur van Tynaarlo om in het archeologisch monument De Waterburcht te Eelde (rijksmonumentnummer 45395) de volgende werkzaamheden uit te voeren:

- Het gering uitdiepen (maximaal 15 tot 20 centimeter) van de meervoudige omgrachting;

- Het verwijderen van de natuurlijke aanslibbing en plantengroei.

Ter inzage

Met ingang van 22 januari 2018 gedurende zes weken liggen de volgende documenten voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries.

a. Het ontwerpbesluit van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap d.d. 9 november 2017 met voorwaarden;

b. De aanvraag van het gemeentebestuur van Tynaarlo d.d. 24 oktober 2017 met bijlagen.

De papieren versie van de documenten kan in genoemde periode zonder afspraak worden ingezien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. Buiten de openingstijden is inzage na telefonische afspraak mogelijk.

De documenten genoemd onder a tot en b zijn in die periode ook digitaal te bekijken op www.tynaarlo.nl en in de bijlage bij deze publicatie.

Hebt u een zienswijze?

Met ingang van 22 januari 2018 gedurende zes weken kan een ieder schriftelijk een zienswijze over de documenten genoemd onder a t/m b indienen bij burgemeester en wethouders van Tynaarlo, postbus 5, 9480 AA Vries.

Tevens bestaat de mogelijkheid om binnen die termijn mondeling een zienswijze kenbaar te maken. Hiervoor dient u vooraf een afspraak te maken.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimte en Ontwikkeling, telefoonnummer 0592 266662.

 

 

 

 

Vries, 16 januari 2018.

Naar boven