Ontwerpbestemmingsplan Eyserboswegongenummer te Eys

Logo Gulpen-Wittem

 

Burgemeester en wethouders van Gulpen-Wittem maken ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening en artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat een ontwerpbestemmingsplan is opgesteld voor het wijzigen van het gebruik van de gronden, gelegen aan de Eyserbosweg ongenummerd (ong.), kadastraal bekend gemeente Wittem, sectie A, nummer 6232. De initiatiefnemer wilt het bouwwerk gaan gebruiken voor woondoeleinden.

Het bestemmingplan voorziet wijzigen van het gebruik van de onderhavige gronden van ‘Groen’ naar ‘Wonen’. Als gevolg van deze wijziging mag het aanwezige bouwwerk, een door de monumentencommissie aangewezen karakteristiek pand, in gebruik worden genomen ten behoeve van woondoeleinden.

Op grond van de voorschriften die volgen uit de Structuurvisie Wonen Zuid-Limburg zal de realisatie van de woning gecompenseerd dienen te worden met de sloop/onttrekking van een andere woning. Ter compensatie voor de realisatie van dit planvoornemen is de voormalige woning, gelegen aan de Rosstraat 4a te Gulpen (die inmiddels is gesloopt) ingezet.

Tevens wordt gelijktijdig met het starten van de bestemmingsplanprocedure word een hogere grenswaardeprocedure opgestart om een hogere geluidsbelasting op de gevel van de woning toe te staan. Dit ontwerpbesluit wordt eveneens gedurende een periode van zes weken ter inzage gelegd.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan “Eyserbosweg ong. te Eys” en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 19 juli 2018 tot en met 29 augustus 2018 voor iedereen ter inzage.

Inzien kan via:

  • -

    Een bezoek aan het gemeentehuis, Willem Vliegenstraat 12 te Gulpen, tijdens openingstijden klantcontactcentrum (maandag tot en met vrijdag van 08.30 – 17.00 uur en donderdagavond tot 20.00 uur). Indien u een persoonlijke toelichting op het plan wenst dient u een afspraak te maken via het klantcontactcentrum.

  • -

    De gemeentelijke website: www.gulpen-wittem.nl (onderwerpen / bestemmingsplannen / overzicht-bestemmingsplannen).

  • -

Zienswijzen

Tijdens deze termijn kan iedereen (bij voorkeur) schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen over het ontwerpbestemmingsplan bij de Gemeenteraad, Postbus 56, 6270 AB Gulpen. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de afdeling Beleid en Projecten, mevrouw mr. M.J.M. Godschalk via het algemene telefoonnummer 14043.

Naar boven