Verkeersbesluit 30 km-zone PWA-Singel 114-166

Logo Den Helder

Kenmerk: AU18.06953 / Stadsbeheer

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Adviezen

Conform artikel 24 BABW is over het nemen van het verkeersbesluit overleg gepleegd met een Verkeersadviseur van de politie Eenheid Noord-Holland, daartoe gemandateerd door de Korpschef van de politie. De politie heeft een positief advies uitgebracht over dit verkeersbesluit.

Motivering

Op dit moment is het grootste gedeelte van de PWA-Singel een 30km-zone. Alleen het weggedeelte voor huisnummers 114 t/m 166 is nog 50km-gebied. Om dit weggedeelte naar dit type zone aan te passen, moeten snelheidsremmende maatregelen worden aangebracht, zodat de snelheid ca. 30 km/uur bedraagt. Om aan te geven dat het hier gaat om een 30-km zone moeten ook verkeersborden worden geplaatst. Voor het plaatsen van de borden is een verkeersbesluit nodig; het college van B&W is bevoegd tot het nemen van dit verkeersbesluit.

Overwegingen

Dit gedeelte van de PWA-Singel is een ontbrekende schakel in de zonering. De overige gedeelten van de Singel zijn in een eerder stadium al heringericht als 30km-zone.

Voor een veilige afwikkeling van het verkeer binnen het verblijfsgebied van de Prins Willem-Alexander Singel en in het kader van de volgende belangen uit artikel 2 van de Wvw 1994 zijn maatregelen gewenst:

- het verzekeren van de veiligheid op de weg;

- het beschermen van de weggebruikers.

In dat kader is het logisch dat het weggedeelte van de PWA-Singel tussen huisnummer 114 en 166 wordt heringericht als 30km-zone.

BESLUIT

 

  • I.

    een 30km-zone aan te wijzen op de Prins Willem-Alexander Singel, op het weggedeelte voor huisnummers 114 t/m 166, zodat de straat in zijn geheel een 30km-zone wordt;

  • II.

    deze verkeersmaatregel te realiseren door het plaatsen van de borden A1 (zone met aanduiding 30) en A2 (zone met aanduiding einde 30), zoals bedoeld in de Bijlage1 van het RVV 1990;

  • III.

    Het college besluit daarnaast om dit besluit ter openbare kennis te brengen via officielebekendmakingen.nl.

Den Helder, 20 juni 2018

Burgemeester en Wethouders van Den Helder,

namens dezen,

de manager van de afdeling Stadsbeheer,

Namens deze,

ing. B. Looije

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Indien u meent, dat u door dit besluit rechtstreeks in uw belang bent getroffen dan kunt u bezwaar aan tekenen bij het college van Burgemeester en Wethouders. In dat geval moet u binnen zes weken na verzending van deze brief een gemotiveerd bezwaarschrift bij ons indienen.

Voor het indienen van het bezwaarschrift geldt onder meer als eis dat het tenminste bevat:

a. uw naam en adres;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van uw bezwaar.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst niet de werking van het besluit.

Wanneer u van oordeel bent dat gelet op de in deze zaak betrokken belangen onverwijlde spoed een voorlopige beslissing op korte termijn vereist, kunt u gelijktijdig met het bezwaarschrift op grond van artikel 8:81 Algemene Wet Bestuursrecht een verzoek daartoe indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Holland, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem. Voor de behandeling door de voorzieningenrechter van uw verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Zie ook: www.rechtspraak.nl

 

 

Naar boven