Terinzagelegging ontwerpbesluit hogere waarden bestemmingsplan "Rivierdijk 88 en 89"

Logo Hardinxveld-Giessendam

Het college van burgemeester en wethouders van Hardinxveld-Giessendam maakt bekend dat van donderdag 25 januari 2018 tot en met woensdag 7 maart 2018 ter inzage ligt: het ontwerpbesluit hogere waarden op grond van de Wet geluidhinder in verband met het bestemmingsplan “Rivierdijk 88 en 89”.

 

Het ontwerpbesluit hogere waarden voor geluid bevat hogere waarden voor wegverkeerslawaai. De hogere waarden zijn van toepassing op de voorgenomen woonbebouwing aan de Rivierdijk nr. 88 en Rivierdijk nr. 89. Bij de geplande twee vrijstaande woningen is vastgesteld dat de voorkeursgrenswaarde voor het wegverkeerslawaai op de gevels (48 dB) wordt overschreden. De maximale ontheffingswaarde van 63 dB wordt niet overschreden. Op de genoemde woningen is de geluidbelasting namelijk 51 dB respectievelijk 49 dB. Gelet op deze geringe overschrijding wordt de kwaliteit van de woon- en leefomgeving aanvaardbaar geacht en daarmede de toepassing van een ontheffing.

 

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken kan worden ingezien bij:

  • Gemeente Hardinxveld-Giessendam, Raadhuisplein 1 te Hardinxveld-Giessendam (tijdens kantoortijden),

  • Het ontwerpbesluit hogere waarden is ook te vinden op de gemeentelijke website: www.hardinxveld-giessendam.nl (Actueel > Ter inzage).

 

Belanghebbenden kunnen zienswijzen over het ontwerpbesluit tot en met woensdag 7 maart 2018 naar keuze schriftelijk of mondeling indienen. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan het College van Burgemeester en Wethouders van Hardinxveld-Giessendam, Postbus 175, 3370 AD Hardinxveld-Giessendam.

 

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunnen belanghebbenden binnen de genoemde termijn contact opnemen met mevrouw M. Stokhof. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen (tel.14 0184) of mailen naar ml.stokhof-hassing@gemhg.nl

 

Naar boven