Gemeente Leiden - Vaststelling bestemmingsplan Sumatrastraat 195

Logo Leiden

 

 

Op 21 juni 2018 heeft de gemeenteraad van Leiden het bestemmingsplan ‘Sumatrastraat 195’ (NL.IMRO.0546.BP00143-0301) gewijzigd vastgesteld.

Toelichting

Het bestemmingsplan maakt de bouw van een nieuw appartementengebouw mogelijk, namelijk een gebouw met 80 sociale huurappartementen voor Woonstichting Ons Doel op het perceel Sumatrastraat 195. Ten behoeve van deze ontwikkeling wordt de bestaande bebouwing van de voormalige school ‘de Springplank’ gesloopt. Het parkeren zal in de openbaar gebied aan de achterzijde van het appartementencomplex worden gerealiseerd. Het openbaar gebied wordt hierbij heringericht om op een groene wijze in voldoende parkeergelegenheid te voorzien.

Wijzigingen

Ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan is een voorwaardelijke verplichting Parkeren en laden en lossen opgenomen in de bestemmingsregels, zodat gewaarborgd is dat ten behoeve van het plan voldoende parkeergelegenheid wordt gerealiseerd. Tevens zijn de bestemmingsregels zodanig aangepast dat ter plaatse van de aanduiding ‘verblijfsgebied’ voorzien wordt in 30% groenvoorzieningen. In het ontwerp bestemmingsplan was opgenomen dat ter plaatse van deze aanduiding 30% onverhard oppervlakte zou worden gerealiseerd.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen vanaf vrijdag 13 juli 2018 ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72), beide geopend van maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur. Het stadhuis is daarnaast ook geopend op donderdagavond van 17.00-20.00 uur en zaterdag van 9.00-13.00 uur. De digitale versie van het bestemmingsplan is beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl of via www.leiden.nl/bestemmingsplannen.

De beroepstermijn loopt van zaterdag 14 juli 2018 tot en met vrijdag 24 augustus 2018.

Beroep instellen

Tijdens de hiervoor genoemde beroepstermijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Leiden;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken;

  • belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling heeft aangebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden moeten aangeven welke beroepsgronden er aangevoerd worden tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de inzagetermijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat er op het verzoek is beslist.

Informatie

Nadere informatie met betrekking tot het bestemmingsplan kunt u inwinnen bij Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis), Langegracht 72, tel. 14 071 of via www.leiden.nl/contact.

Naar boven