Bekendmaking vaststelling bestemmingsplan ‘Wilhelminalaan 1 – 2018’ en verlening omgevingsvergunning

Logo Purmerend

Burgemeester en wethouders van de gemeente Purmerend maken ingevolge artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor het bouwen van een eenlaagse uitbouw (atrium) aan de achterzijde van het pand Wilhelminalaan 1 (‘De Ark’) met toepassing van de coördinatieregeling uit artikel 3.30 Wro de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

 

  • 1.

    de gemeenteraad heeft op 28 juni 2018 het bestemmingsplan ‘Wilhelminalaan 1 – 2018’ vastgesteld (ID-code Nl.IMRO.0439.BPWILHELMINA2018-va01);

  • 2.

    burgemeester en wethouders hebben op 10 juli 2018 de omgevingsvergunning verleend.  

     

    Het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning liggen met ingang van vrijdag 13 juli 2018 gedurende zes weken tijdens openingstijden ter inzage in de centrale hal van het stadhuis, Purmersteenweg 42 te Purmerend. Het bestemmingsplan is eveneens in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

     

    Rechtsmiddelen

    Op grond van artikel 8.3 Wro worden de hiervoor vermelde besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één gezien. De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt zes weken en loopt van vrijdag 13 juli tot en met 23 augustus 2018. Gedurende de bovengenoemde beroepstermijn kunnen belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze ten aanzien van de ontwerp-besluiten naar voren te brengen, beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

     

    Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om voorlopige voorziening kan worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien het verzoek tijdens de beroepstermijn wordt ingediend, treden de besluiten die het betreft niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven