Bekendmaking bestuurlijke lus bestemmingsplan ‘Recreatiepark Kasteel Ooijen’, gemeente Horst aan de Maas

Logo Horst aan de Maas

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 3 juli 2018 bestemmingsplan ‘Recreatiepark Kasteel Ooijen’ (NL.IMRO.1507.BVRPKASTEELOOIJEN-BPV2) opnieuw heeft vastgesteld. Het besluit volgt uit de tussenuitspraak die de Raad van State op 23 mei 2018 heeft gedaan over het vaststellingsbesluit van 6 juni 2017. Het vaststellingsbesluit van 3 juli 2018 ligt met alle bijbehorende stukken met ingang van 13 juli 2018 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage.

Bestuurlijk Lus Op het vaststellingsbesluit is afdeling 8.2.2a van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent de Afdeling Bestuursrechtspraak de zogenaamde bestuurlijk lus heeft toegepast. Dit betekent dat de gemeenteraad de opdracht heeft gekregen om het op 6 juni 2017 genomen besluit bij te stellen, zonder dat hiervoor de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen op enkele punten de regels van het bestemmingsplan aan te passen en een nadere motivering aan te leveren over de geluidseffecten op een van de omliggende woningen.

Ter inzageDe stukken die betrekking hebben op deze publicatie liggen ter inzage met ingang van de dag na de publicatiedatum gedurende 6 weken in de informatiehoek van het gemeentehuis, Wilhelminaplein 6 in Horst. Openingstijden informatiehoek: ma. van 8.00 tot 20.00 uur en di. t/m vr. van 8.00 tot 17.00 uur. Wanneer u de stukken op een ander tijdstip wilt inzien, kunt u contact opnemen met de gemeente, tel. (077)477 97 77.

Wanneer u een toelichting wenst bij de ter inzage liggende stukken, houdt dan rekening met de kantoortijden.

De stukken kunnen ook geraadpleegd worden op de website www.officielebekendmakingen.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wijzigingen  De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan enkele wijzigingen ten opzichte van het op 6 juni 2017 vastgestelde bestemmingsplan aangebracht in de regels en de toelichting. De wijzigingen hebben plaatsgevonden in artikel 3 ‘Natuur’ van de regels en het toevoegen van bijlage 15 aan de toelichting.

Instellen van beroep  Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden tegen de aangebrachte wijzigingen (nieuw vaststellingsbesluit) schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degenen die eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 15 december 2014 tot vaststelling van het bestemmingsplan “Bebouwde gebieden” hoeven dat nieuw opnieuw te doen voor zover hun beroep betrekking heeft op de ongewijzigd gebleven planonderdelen.

Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op het genoemde adres.

Meer informatieVoor meer informatie kunt u ook terecht bij team Omgeving, tel. (077) 477 97 77. 

Email geen rechtsgeldige correspondentieHoudt u er rekening mee dat officiële reacties op procedures ondertekend moeten worden en daarom niet per email ingediend kunnen worden.

Horst, 12 juli 2018

 

Naar boven