Gemeente Aalsmeer – Vaststelling bestemmingsplan ‘1e Herziening Stommeer – Zuiderkerk’

Logo Aalsmeer

Z-201 5/059647

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer maken bekend dat met ingang van 13 juli 2018 tot en met 23 augustus 2018 het bestemmingsplan ‘1e Herziening Stommeer – Zuiderkerk’ inclusief de bijlagen ter inzage ligt. De gemeenteraad van Aalsmeer heeft het bestemmingsplan op 5 juli 2018 ongewijzigd vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het plangebied omvat het terrein van de voormalige Zuiderkerk en wordt begrensd door de Hortensialaan, 1e J.C. Mensinglaan en de Cyclamenstraat in de wijk Stommeer. De maatschappelijke bestemming, waarbinnen wonen niet is toegestaan, wordt gewijzigd naar een woonbestemming ten behoeve van een woonprogramma van 55 (zorg)seniorenwoningen. Het kerkgebouw maakt in haar oorspronkelijke vorm onderdeel uit van de ontwikkeling. Het plan is een juridisch-planologische vertaling van de eerder vastgestelde startnotitie in een planverbeelding en planregels.

Terinzagelegging

De stukken zijn in te zien op de volgende wijzen:

in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.07G-VG01 en

via de gemeentelijke viewer RO-publiceer https://0358.ropubliceer.nl/?__redirected=true ;

in papieren vorm bij de balie van de receptie in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. De openingstijden van deze balie zijn: maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur (vrije inloop). Op woensdag is de balie open van 8.30 uur tot 20.00 uur;

in papieren vorm bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; aanmelden via centrale balie (openingstijden balie: maandag tot en met woensdag 8.30–15.30 uur, donderdag 8.30-16.30 uur, vrijdag 8.30-12.30 uur).

Beroep

Het instellen van beroep tegen het besluit om het bestemmingsplan vast te stellen is mogelijk van 14 juli 2018 t/m 24 augustus 2018. Belanghebbenden die tegen het ontwerpbesluit tijdig zienswijzen hebben ingediend of belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder zienswijzen in te dienen, kunnen beroep instellen tegen het besluit. Beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het indienen van beroep schorst de gevolgen van het besluit niet. Indien beroep wordt ingesteld, kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Inwerkingtreding

Het besluit tot het vaststellen van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven