ONTWERPBESTEMMINGSPLAN “Heetveldlaan-Grootveldlaan”

Logo Veenendaal

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van de gemeente Veenendaal maken bekend dat met ingang van 25 januari 2018 gedurende 6 weken (tot en met 7 maart 2018) het ontwerpbestemmingsplan “Heetveldlaan-Grootveldlaan” en de daarop betrekking hebbende stukken voor iedereen ter inzage liggen.

Inhoud bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in de juridisch-planologische regeling voor het oprichten van ongeveer 25 woningen in de categorieën vrijstaand, twee-aaneen en/of drie-aaneen op percelen die aansluiten op de bestaande Abraham Heetveldlaan en Grootveldlaan.

Ligging en begrenzing plangebied

Het plangebied ligt in/nabij de overgangszone tussen de wijk Petenbos (Veenendaal) en de Cuneraweg (Rhenen), welke zone bekend is onder de naam Veeneind. Over het nieuw te ontwikkelen gebied ligt de gemeentegrens van Veenendaal met Rhenen. Het ontwikkelingsplan ligt daarmee in twee gemeenten: Veenendaal en Rhenen. Het hier bedoelde ontwerpbestemmingsplan betreft het Veenendaalse gedeelte van het ontwikkelingsplan. Een aanzienlijk kleiner gedeelte ligt op het grondgebied van de gemeente Rhenen. Het ontwerpbestemmingsplan voor dit gedeelte wordt door de gemeente Rhenen (gelijktijdig) ter inzage gelegd.

Het plangebied wordt omsloten door, in het noorden, de woningen aan de Abraham Heetveldlaan en de Grootveldlaan. In het oosten ligt een houtwal met daarachter de woningen van de Verwierdelaan. In het zuiden ligt de lintbebouwing langs de Cuneraweg en in het westen de woningen aan de Engelse Werklaan. Het plangebied omvat de percelen kadastraal bekend als Gemeente Veenendaal, sectie F, nummers 881, 1208, 2152, 2153, 884, 885 en een perceel (nr. 1042) in de gemeente Rhenen. De totale oppervlakte bedraagt 10.955m².

Financieel–economische uitvoerbaarheid

Met de ontwikkelaar is een contract getekend, een anterieure exploitatieovereenkomst als bedoeld in artikel 6.24 Wro. In deze overeenkomst zijn afspraken gemaakt over de ontwikkeling van het plangebied en de te ontvangen of te betalen exploitatiebijdrage. Met toepassing van deze overeenkomst is de financieel-economische uitvoerbaarheid voldoende gewaarborgd, waardoor de vaststelling van een exploitatieplan niet nodig is.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen ligt met ingang van 25 januari 2018 tot en met 7 maart 2018 ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Het Omgevingsloket is alleen op afspraak bereikbaar. Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken via telefoonnummer (0318) 538 538.

Plan inzien

Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken inzien. Deze publicatie is ook online geplaatst in de Staatscourant en het Gemeenteblad d.d. 24 januari 2018. In deze publicaties vindt u de rechtstreekse link naar het bestemmingsplan. Via de zoekpagina https://zoek.officielebekendmakingen.nl kunt u deze publicatie terugvinden.

Reageren

Tot en met 7 maart 2018 kan eenieder zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling indienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar burgemeester en wethouders van Veenendaal, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer J. van Manen van de afdeling Wonen en Leven, telefoonnummer (0318) 538 339. Ook als u vragen heeft over het indienen van zienswijzen of het plan kunt u met hem contact opnemen.

Naar boven