Ontwerpbestemmingsplan 'Parapluplan Archeologie, gemeente Sluis'

Logo Sluis

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan 'Parapluplan Archeologie, gemeente Sluis' ter inzage wordt gelegd.

Het voorliggende bestemmingsplan betreft een juridisch planologische vertaalslag van het in september 2017 herziene archeologiebeleid voor de gemeente Sluis. Hoofddoel van dit bestemmingsplan is uniformiteit van de archeologische regeling, waardoor recht wordt gedaan aan de rechtsgelijkheid, eenduidigheid wordt gecreëerd en de bescherming van archeologische waarden beter worden geborgd en gehandhaafd. Concreet neemt onder meer het aantal archeologielagen (bestemmingen) af, zoekt het beleid aansluiting op de systematiek van de andere gemeenten in Zeeuws-Vlaanderen (Hulst en Terneuzen), zijn alle archeologische vindplaatsen er in opgenomen en voldoet het beleid nu aan de actuele regelgeving vanuit het Rijk (Erfgoedwet 2016). Uiteindelijk zorgt dit ook voor een uniformere en transparante toetsing op het gebied van archeologie. Dit maakt de archeologietoets voor de gemeente maar ook de burger (cq initiatiefnemer) dan weer eenvoudiger. Het plangebied betreft vrijwel het gehele grondgebied van de gemeente Sluis, met uitzondering van het Provinciale Inpassingsplan Waterdunen en de rijksmonunumenten. Van deze gebieden / objecten is de gemeente Sluis namelijk geen bevoegd gezag.

Het ontwerpbestemmingsplan 'Parapluplan Archeologie, gemeente Sluis' ligt met ingang van 12 juli 2018 gedurende zes weken voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC) Nieuwstraat 22 te Oostburg. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.1714.archeologie-ON01). Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken met de heer M. van Gerwen van de afdeling Externe dienstverlening, op telefoonnummer +140117.

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen op de volgende wijze:

  • Schriftelijk: u kunt uw zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg.

  • Mondeling: u kunt hiervoor een afspraak maken met de heer M. van Gerwen via het algemene telefoonnummer +140117.

Wij maken u er op attent dat het niet mogelijk is uw zienswijze via de gemeentelijke website kenbaar te maken.

Oostburg, 11 juli 2018

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS,

De wnd. secretaris,

F.M.L. Lauret De burgemeester,

mr. M.M.D. Vermue

Naar boven